Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:08, 27. 4. 2020.

| BalkanPres

Odbačena krivična prijave protiv novinarke iz Novog Sada

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti, Nova.rs
lilieva
Kraj muka za Lilićevu?; foto: Nova.rs printscreen

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv novinarke portala Nova.rs Ane Lalić, koja je bila podignuta nakon njenog hapšenja zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine.

Novinarka i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Srbije privedena je 1. aprila nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove, a nakon provedene noći u pritvoru i pritiska javnosti ona je sledećeg dana puštena iz protvora.

Sada je odbačena i krivična prijava, što je i potvrđeno portalu u kome radi, kao i portalu Nezavisnog društva novinara Srbije - Autonomija.

Povodom vašeg dopisa, obaveštavamo vas da je rešenjem ovog tužilaštva od 20.04.2020. godine odbačena krivična prijava podneta protiv Ane Lalić, zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda iz člana 343, Krivičnog zakonika, o čemu je obaveštenje upućeno Ani Lalić i njenom braniocu - stoji u obaveštenju.

Ana Lalić je u tekstu koji je prvog dana aprila objavljen na portalu Nova.rs navela da u Kliničkom centru Vojvodine imaju problem sa “hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije”, a portar je citirao izjave medicinskih radnika koji su govorili da u ovoj zdravstvenoj ustanovi na snazi više improvizacija, nego organizacija.

Portal Nova.rs navodi da je njihova novinarka privedena zbog izazivanja nereda i panike ako je posle nepune dve nedelje epidemiolog Predrag Kon na konferenciji Kriznog štaba saopštio da su sve medicinske ustanove u Srbii na početku epidemije kuburile sa zaštitom opremom.

Privođenju Ane Lalić prethodilo je usvajanje Zaključka Vlade Srbije kojim je bilo propisano da je jedino Krizni štab ovlašten da daje zvanične informacije u svemu što ima veze sa pandemijom, a ubrzo je premijerka Ana Brnabić saopštila da se povlači taj dokument o centralizaciji informacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja Popov

    16:41 // 28. 4. 2020.

    Pa dobro ljudi vi rekoste da je Vucic toliko mocan da se nikakve odluke nemogu doneti u celoj Srbiji, a da on to ne odobri. Kako je onda ovakvo nesto moguce? Prosto nemogu da poverujem.

    • Smuk

      13:13 // 29. 4. 2020.

      @Tanja P. : Tanja , pa uradite nešto sa daljinskim upravljačem , vašeg TV prijemnika ... možda je programiran da gledate samo : Pink , Happy, RTS 1, KCN, B92...

  • Dragan

    07:28 // 28. 4. 2020.

    Tako je u svim zdravstvenim ustanovama.

    • Tanja Popov

      16:43 // 28. 4. 2020.

      Otkud vi znate? Samo mi nemojte pricati tu pricu "Ja tamo radim".

  • Jonca

    22:45 // 27. 4. 2020.

    Sreca pa se postupak vodio u Novom Sadu gde je poznato da veliki vodja nema uporiste u tim sudovima medju sudijama.Da je optuznica podignuta u Beogradu ili Nisu,bojim se da bi bilo drugacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: