Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:13, 2. 4. 2020.

| BalkanPres

Policija je privela novinarku portala "Nova" zbog teksta o KC Vojvodine

Autor:N1Izvor:N1, Beta, Nova.rs
nova.rs
Zbog ovog teksta policija novinarki zakucala na vrata; foto: printskrin/Nova.rs

Policija je u sredu uveče došla po novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Kako piše N1 - novinarki je policija zakucala na vrata nakon teksta KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre koji je danas objavljen na portalu Nova.rs.

Policajci su mi došli na vrata, ne znam još uvek o čemu se radi. Čekamo advokata i svedoke - kazala je Ana Lalić agenciji Beta.

Klinički centar Vojvodine (KCV) izrazio je ranije istog dana "ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog" izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda" obavestio o tome tužilaštvo i policiju.

Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom 'KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre' neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrošenih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme - naveo je KCV u saopštenju.

Portal Nova.rs je u tekstu naveo da KCV-u imaju problem sa "hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije".

Lalić je odgovorila na saopštenje Kliničkog centra Vojvodine.

U jednom se moram složiti sa Kliničkim centrom Vojvodine: ugled vam jeste narušen, ali ne mojim pisanjem, već vašim sramotnim tretmanom sopstvenih radnika. Ugled vam jeste narušen time što, umesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikantstva, podržavate i učestvujete u licemerju i vlastodržačkoj zameni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminulih - napisala je Lalić.

Naglasila je da je ugled lekara ugrožen jer "ne stoje iza svojih diploma".

...i ne kažete ono što i većina vaših kolega iz cele Evrope: 'U problemu smo. Nemamo zaštitnih sredstava. Nemamo dovoljno medicinskih radnika. Treba nam pomoć - rekla je Lalić.

Naglasila je i da "ni po koju cenu" neće odati svoje izvore koji su joj anonimno govorili o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine u toku pandemije.

Možete pretiti i narodnom milicijom i tužilaštvom, ja svoje izvore nikome, ni po koju cenu odati neću, jer, za razliku od vas, ja brinem o njihovim životima i sudbinama - napisala je Ana Lalić.

Podsetimo, nedavno je donet novi zaključak Vlade koji omogućava samo republičkom Kriznom štabu da daje informacije o epidemiji virusa korona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sloba

    12:33 // 2. 4. 2020.

    Znaju svi ali građanima nije smetalo ili se nisu bumili, vlasti odgovaralo i nisu marili, a zdravstveni radnici rešavali probleme radom na privatnim klinikama i odlaskom iz zemlje. Sad se svi čude šta nas je snašlo i brinemo se tek kad smo sami u opasnosti. Ali na žalost sad nije trenutak, niti se na silu i na brzinu može šta menjati. Ne verujem ni da će iko izvući pouku jer smo slabog pamćenja.

  • Bg

    11:00 // 2. 4. 2020.

    Ono kad radi sopstvene reklame i novca prozivas druge. A sta su ona i njen direktor ucinili za dobrobit drustva ? Pa nista naravno , najlakse je traziti i kritikovati ljude koji rade i bore se za tudje zivote. Sto nisu pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za te bolnice koje nemaju zastitna sredstva. A pa to je problem mora da se radi .

  • ja

    08:52 // 2. 4. 2020.

    Ko da nismo znali da nam je zdravstvo u haosu i pre. Pa silni medicinari odose sto im je ovde bilo lepo, zar ne? Kako ih nije sramota da ih zovu sad?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: