Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 27. 12. 2021.

| BalkanPres

Vlajčić: Treba naći tračak nade i u najgoroj situaciji

Autor:FonetIzvor:Fonet

Da je ova godina bila gora od svih prethodnih, pa da ta nizbrdica na kojoj se zemlja nalazi pokazuje da nam se loše piše, ali i da treba naći tračak optimizma i u najgoroj situaciji, rekao je u intervjuu Fonetu novinar, književni i filmski kritičar Milan Vlajčić, koji očekuje da građani 3. aprila izađu na izbore i glasaju protiv vlasti.

U godini na izmaku najviše ga je naljutila, kako je rekao, "ogromna svinjarija" sa takozvanim litijumom, koja je na kraju pokazala da je ovaj režim, po njemu, potpuno raskrinkan.

Iz odbrane ovog našeg visokog kralja Ibija videlo se da su oni već sklopili ugovore, uzeli lovu. To je pljačka. Oni su sve prodali, prodali vazduh, prodali vodu, sad će prodati zemlju. Oni prodaju sve i baš ih briga šta će sa Srbijom biti sutra - rekao je Vlajčić.

Fond za kupovinu naoružanja premašuje milijardu evra, a Vlajčić objašnjava da bismo imali znatno bolju izdavačku situaciju da je kultura dobila trećinu tog novca. vlajčić Gost poslednje emisije u 2021. godini bio je književni i filmski kritičar Milan Vlajčić; foto: Fonet

Ovi kod nas kupuju prevaziđenu tehnologiju. Drugo, za koji rat se mi spremamo? To je čista budalaština. Svaka zemlja treba da ima armiju, ali je ovo kod nas arčenje para da bi se pokazalo kako Srbija može da dobije neki rat na ovom prostoru. Mi smo sve poslednje ratove izgubili i dosta je takozvanih gubitničkih ratova. Treba da razmišljamo o drugim stvarima. Međutim, kada je neko radikal u duši, taj ništa drugo i ne zna nego da stvara nesreću - rekao je kritičar.

Vlajčić je istakao da je ove godine bilo i fantastičnih stvari, najpre u kulturi, pominjući film Quo vadis Aida.

To nije sarajevski film, to je južnoslovenski film, polovina glumaca pripadaju srpskom području. Kod nas se filmovi stvaraju na osnovu kooperacije i saradnje. Film je finansiralo i svojim kreativnim snagama podržalo sedam kuća sa prostora bivše Jugoslavije - rekao je Vlajčić.

Prema njegovom tumačenju, politički gledano Srbija ne postoji nigde u ozbiljnom svetu, ali ima uvažavanja na planu kulture i tradicije.

Opširnije o odnosima u regionu, antagonizmima u društvu, nedavnim protestima, predstojećim izborima i opoziciji u Srbiji, pogledajte u videu na vrhu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ђраган Дилас

    17:46 // 27. 12. 2021.

    Трачак наде у великом чабру напредњачком?! Прилично тешко, осим док не дотерамо АВа до дувара, а то ће да потраје због менталитета СТАДА!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: