Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 20. 11. 2018.

| BalkanPres

Vučić: Naprednjaci da pristojno odgovaraju medijima

Autor:M. Z.Izvor:N1, Južne vesti
vučić
Da li će ga poslušati?; Foto: JV

Da ne postoji bezobrazno pitanje već samo glup odgovor, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić članovima i funkcionerima Srpske napredne stranke i pozvao ih da pristojno odgovaraju na pitanja novinara i da nigde ništa ne govore protiv medija.

Uprkos naprednjačkoj kampanji protiv lista Danas koja je danima trajala u srpskom parlamentu, kao i čestim “otrovnim strelicama" koje odašilje prema novinarima televizije N1, Vučić sada opominje svoje stranačke saborce za ponašanje prema medijima.

Gostujući u jednoj od emisija u kojoj se najčešće pojavljuje - “Ćirilici” na TV Hepi, a kako prenosi N1, Vučić je naveo da ne postoji "bezobrazno, bezobzirno pitanje" i dodao da je i sam to naučio iako je "bezbroj puta pogrešio".

Postoji samo loš i glup odgovor. Potrudite se da date dobar odgovor kao što ću se i u svom slučaju truditi. Zato ću se truditi da ništa loše ne kažem ni o jednom mediju, da na svaki način pomognem da mogu da na slobodan način informišu javnost kako oni žele, bilo da podržavaju vladu, bilo da su protiv - rekao je Vučić.

Povodom karikature Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani lista Danas objavljenoj 9. novembra, na kojoj lider Trećeg Rajha Adolf Hitler i ministar nacističke propagande Jozef Gebels drže u naručju poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića, Vučić je naveo da je svima jasno o čemu se radi.

Nemam nikakav problem sa tim. Za mene je važno da ljudi slobodno pišu, slobodno crtaju karikature, rade šta žele, zato što je Srbija slobodna i demokratska zemlja - rekao je Vučić.

Iako je na slici bio Hitler a ne Vučić, naprednjaci su otvorili front protiv Danasa zbog te karikature, a predsednik Srbije je “rešio zabunu” tako što je objasnio da on to ne čita, pa su mu novinari preneli da je na karikaturi, a on im je poverovao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zivorad

    15:31 // 21. 11. 2018.

    Nek odgovore medijima zasto seljak umesto 2 nema 4 ovce, umesto jednog hektara nema dva. To je pokazatelj rada a ne lazni BDP i suficit u budzetu za one koji vec imaju i samo drze telefone u rukama. Sta li rade? Odgovaraju medijima po korumpiranim institucijama?

    • Овца за шишање

      09:19 // 22. 11. 2018.

      ЖивОраде, тргују са невини људи!

  • Zivadinka

    14:45 // 21. 11. 2018.

    Naprednjaci ce pre ili kasnije da odgovaraju narodu.

  • Dragan,Niš

    08:37 // 21. 11. 2018.

    To im poruči čovek koji imenom javno proziva novinare na svakoj konferenciji za štampu i to iz onih medija koji mu se ne sviđaju.Čovek koji na pitanja odgovara pitanjem sa pozicije predsednika države.Čovek koji političku funkciju ne može ili neće da odvoji od državne,koji proglašava ljude lopovima narko mafijašima i državnim neprijateljima bez sudskih presuda.Smešno,tužno i krajnje licemerno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: