Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bujanovac

 • Policija

  Uhapšen osumnjičeni za ubistvo supruge i tašte kod Bujanovca

  Posle skoro mesec i po dana, koliko je bio u bekstvu, policija je uhapsila 24-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je 4. maja ubio svoju suprugu i taštu, a ranio ćerku kod sela Turija, na putu Bujanovac – Končulj. Osumnjičeni je uhapšen u Predejanu kod Leskovca, saopšteno je iz policije. 

  detaljnije
 • Aleksandar Vučić

  Vučić albanskim političarima najavio otvaranje fabrike u Bujanovcu

  Na prošlonedeljnim konsultacijama za izbor nove Vlade, novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je poslanicima Partije za demokratsko delovanje, kako sami kažu, da će u Bujanovac dovesti jednog investitora i otvoriti nova radna mesta. 

  (3) detaljnije
 • poliicja

  Policija iz regiona traga za ubicom žene i tašte

  Za Goranom Petrovićem (24) koji je u četvrtak popodne na putu Bujanovac-Gnjilane, kod sela Lučane ubio suprugu i taštu, a ranio jednoipogodišnju ćerku, traga policija iz celog regiona, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskoj policijskoj upravi.

  detaljnije
 • Policija foto aleksandar kostic

  Taksista dvostrukog ubicu dovezao do mesta zločina i vratio do Bujanovca

  Osumnjičeni za dvostruko ubistvo kod Bujanovca i ranjavanje jednoipogodišnje ćerke koji je u bekstvu, taksijem je došao do mesta na kome je sačekao da kolima naiđu njegova supruga, ćerka i tašta, a nakon zločina se istim taksijem odvezao do Bujanovca. Taksisti je zbog neprijavljivanja i pomaganja određeno zadržavanje.

  detaljnije
 • Policija Kosta

  Osumnjičeni za dvostruko ubistvo kod Bujanovca u bekstvu

  Muškarac osumnjičen da je sinoć na putu Bujanovac - Gnjilane, kod bujanovačkog sela Lučane ubio svoju suprugu i taštu, a ranio jednoipogodišnju ćerku, nalazi se u bekstvu, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskom Višem tužilaštvu.

  detaljnije
 • Dvoje mrtvih u pucnjavi kod Bujanovca

  U pucnjavi kod sela Lučane, nedaleko od Bujanovca, jedna žena je ubijena na licu mesta, dok je druga preminula na putu ka bolnici. Nezvanično, muškarac je ubio svoju suprugu i njenu majku, dok je dvogodišnja ćerka povređena i prevezena hitno u Niš, ali nije životno ugrožena.

  detaljnije
 • Nedžat Behljulji

  Behljulji: Vučiću odgovaraju Muslijuove izjave

  Komentarišući separatističke izjave predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua, uticajni bujanovački privrednik Nedžat Behljulji smatra da je "moguće da su naručene iz Beograda".

  detaljnije
 • Zmija iz autobusa

  Zmija uplašila putnike u autobusu iz Bujanovca za Niš

  Putnici "Niš ekspresovog" autobusa bili su u šoku kada su u autobusu, pred polazak sa stanice u Bujanovcu, spazili veliku zmiju. Srećom, zmija nije nikoga napala, a stručnjaci tvrde da je u pitanju neotrovni, ali malo veći primerak smuka.

  detaljnije
 • Jonuz Musliju foto I.M.

  Musliju: Živim u Preševskoj dolini i Rama je moj predsednik

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju rekao je danas da je njegov predsednik Edi Rama i da ga ne zanima što na svim dokumentima piše da živi u Srbiji jer on, kaže, živi u "Preševskoj dolini koja traži oslobođenje".

  detaljnije
 • Svetski dan džeza

  "Nišvil" obeležava Svetski dan džeza svirkama u Nišu i Bujanovcu

  "Nišvil" festival i Dom kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu organizovaće koncert za Internacional Jazz Day 30. aprila u sali Doma kulture. Kako najavljuju, od 20 sati nastupaju “Irish Clovers” iz Niša i "Strangers from south" iz Bujanovca. Celovečernji koncert u Nišu biće istog dana održan i u klubu „Feedback“ od 21 sat.

  detaljnije
 • narodna kuhinja bujanovac foto minrzs.gov.rs 2jpg

  Država finansira obroke i opremu za Narodnu kuhinju u Bujanovcu

  Iako ima više od 1.200 korisnika, Narodnu kuhinju u Bujanovcu Opština ne želi da sufinansira sa državom, pa je Vlada Srbije obezbedila 17,1 miliona dinara za njeno funkcionisanje, kao i još milion dinara za obnovu opreme.

  detaljnije
 • Aleksandar Vulin FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Vulin: Musliju poziva na Treći balkanski rat

  Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Bujanovcu izjavu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da se Preševska dolina pripoji Kosovu i Albaniji, kao poziv na Treći balkanski rat. Smatra da izjavu Muslijua treba da komentarišu državni organi i da bi on zbog toga trebalo da odgovara.

  (7) detaljnije
 • dib

  Sremska mlekara i zvanično novi vlasnik Duvanske industrije Bujanovac

  Po ceni od 686.374 evra Sremska mlekara, kako piše na sajtu Ministarstva privrede, kupila je 57,93 % kapitala Duvanske industrije u Bujanovcu, a kako je ranije Južnim vestima rekao direktor Sremske mlekare Rade Basta, ideja je da DIB oživi i da se ponovo proizvode cigare na krajnjem jugu Srbije.

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • Stradao radnik u Bujanovcu

  Dok je pokušavao da prespajanjem kablova sa kamiona pokrene viljuškar na jednom bujanovačkom stovarištu, 26-godišnjeg muškarca koji je radio "na crno" viljuškar je priklještio uz kamion, a od zadobijenih povreda, radnik je preminuo na putu do bolnice.

  (1) detaljnije
 • Glasačka kutija

  Vučić pobedio u celom Pčinjskom okrugu

  U Vranju i šest opština Pčinjskog okruga kandidat SNS Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima koji su održani u nedelju. U celom okrugu na 353 glasačkih mesta, od 197.941 birača sa pravom glasa, na izbore je izašlo 82.533 ili u procentima 41,70 %. Na nižu izlasnost utiče i bojkot Albanaca, pa je tako u Bujanovcu zabeležena izlaznost od 19,47, a u Preševu svega 6,44 %.

  detaljnije
 • Foto: Vanja Keser

  U Pčinjskom okrugu Vučić ubedljivo pobedio

  Iz vranjskog odbora SNS-a kazali su da je predsednički kandidat ove stranke Aleksandar Vučić u Trgovištu osvojio čak 93,2 %, dok je u Vranju dobio 71,34 % glasova. Više od 70 % birača glasalo je za Vučića u Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Surdulici.

  detaljnije
 • prazna kutija vanja keser

  Glasačke kutije u Bujanovcu i Preševu do podneva bile prazne

  U multietničkim opština Preševo i Bujanovac, sudeći po izlaznosti, Albanci bojkotuju predsedničke izbore. Kako tvrde predstavnici radnih tela, mnoge glasačke kutije do podneva su bile prazne. Da je izlaznost mala, za portal presheva.com potvrdio je Agim Imer, koordinator radnog tela za izbore u Preševu.

  detaljnije
 • izbori foto i.m.

  Kasnilo otvaranje biračkog mesta u Velikom Trnovcu

  Biračko mesto u bujanovačkom selu Veliki Trnovac otvoreno je sa zakašnjenjem od petnaestak minuta, a razlog je kašnjenje vlasnika lokala u kome se nalazi biračko mesto, potvrđeno je Južnim vestima u Radnom telu za izbore u Bujanovcu. 

  detaljnije
 • Jonuz Musliu foto I.M.

  Musliu pozvao Albance na bojkot izbora

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca pozvao je Albance u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, kao i drugim gradovima Srbije na bojkot predsedničkih izbora jer, kako kaže, nijedan od kandidata nije zaslužio poverenje Albanaca.

  (1) detaljnije