Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bujanovac

 • narodna kuhinja bujanovac foto minrzs.gov.rs 2jpg

  Država finansira obroke i opremu za Narodnu kuhinju u Bujanovcu

  Iako ima više od 1.200 korisnika, Narodnu kuhinju u Bujanovcu Opština ne želi da sufinansira sa državom, pa je Vlada Srbije obezbedila 17,1 miliona dinara za njeno funkcionisanje, kao i još milion dinara za obnovu opreme.

  detaljnije
 • Aleksandar Vulin FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Vulin: Musliju poziva na Treći balkanski rat

  Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Bujanovcu izjavu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da se Preševska dolina pripoji Kosovu i Albaniji, kao poziv na Treći balkanski rat. Smatra da izjavu Muslijua treba da komentarišu državni organi i da bi on zbog toga trebalo da odgovara.

  (7) detaljnije
 • dib

  Sremska mlekara i zvanično novi vlasnik Duvanske industrije Bujanovac

  Po ceni od 686.374 evra Sremska mlekara, kako piše na sajtu Ministarstva privrede, kupila je 57,93 % kapitala Duvanske industrije u Bujanovcu, a kako je ranije Južnim vestima rekao direktor Sremske mlekare Rade Basta, ideja je da DIB oživi i da se ponovo proizvode cigare na krajnjem jugu Srbije.

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • Stradao radnik u Bujanovcu

  Dok je pokušavao da prespajanjem kablova sa kamiona pokrene viljuškar na jednom bujanovačkom stovarištu, 26-godišnjeg muškarca koji je radio "na crno" viljuškar je priklještio uz kamion, a od zadobijenih povreda, radnik je preminuo na putu do bolnice.

  (1) detaljnije
 • Glasačka kutija

  Vučić pobedio u celom Pčinjskom okrugu

  U Vranju i šest opština Pčinjskog okruga kandidat SNS Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima koji su održani u nedelju. U celom okrugu na 353 glasačkih mesta, od 197.941 birača sa pravom glasa, na izbore je izašlo 82.533 ili u procentima 41,70 %. Na nižu izlasnost utiče i bojkot Albanaca, pa je tako u Bujanovcu zabeležena izlaznost od 19,47, a u Preševu svega 6,44 %.

  detaljnije
 • Foto: Vanja Keser

  U Pčinjskom okrugu Vučić ubedljivo pobedio

  Iz vranjskog odbora SNS-a kazali su da je predsednički kandidat ove stranke Aleksandar Vučić u Trgovištu osvojio čak 93,2 %, dok je u Vranju dobio 71,34 % glasova. Više od 70 % birača glasalo je za Vučića u Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Surdulici.

  detaljnije
 • prazna kutija vanja keser

  Glasačke kutije u Bujanovcu i Preševu do podneva bile prazne

  U multietničkim opština Preševo i Bujanovac, sudeći po izlaznosti, Albanci bojkotuju predsedničke izbore. Kako tvrde predstavnici radnih tela, mnoge glasačke kutije do podneva su bile prazne. Da je izlaznost mala, za portal presheva.com potvrdio je Agim Imer, koordinator radnog tela za izbore u Preševu.

  detaljnije
 • izbori foto i.m.

  Kasnilo otvaranje biračkog mesta u Velikom Trnovcu

  Biračko mesto u bujanovačkom selu Veliki Trnovac otvoreno je sa zakašnjenjem od petnaestak minuta, a razlog je kašnjenje vlasnika lokala u kome se nalazi biračko mesto, potvrđeno je Južnim vestima u Radnom telu za izbore u Bujanovcu. 

  detaljnije
 • Jonuz Musliu foto I.M.

  Musliu pozvao Albance na bojkot izbora

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca pozvao je Albance u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, kao i drugim gradovima Srbije na bojkot predsedničkih izbora jer, kako kaže, nijedan od kandidata nije zaslužio poverenje Albanaca.

  (1) detaljnije
 • pollcija foto aleksandar kostic

  Nakon nedelju dana pronađena žena iz okoline Bujanovca

  Ruža Spirić iz bujanovačkog sela Klenike čiji je nestanak prijavljen još 22. marta, pronađena je i nalazi se u svojoj kući, potvrdio je za Južne vesti Goran Jović iz Policijske uprave Vranje. Još nepoznate okolnosti pod kojima je nestala, gde je bila i kako je pronađena.

  detaljnije
 • Policija foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

  Bujanovčanin uhapšen zbog pokušaja krađe

  Nakon što je polomio prozor jedne kuće u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, 48-godišnjak je ubrzo uhvaćen, a kod njega je policija pronašla i tablete metadon. Osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati.

  detaljnije
 • nestala ruza spiric foto privatna arhiva

  Nestala žena iz okoline Bujanovca

  Već 5 dana porodica, meštani i policija tragaju za 50-godišnjom Ružom Spirić iz bujanovačkog sela Klenika i apeluju na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da jave najbližoj policijskoj stanici.

  detaljnije
 • dib

  Sremska mlekara kupuje Duvansku industriju Bujanovac

  Jedini ponuđač za kupovinu Duvanske industrije u Bujanovcu je Sremska mlekara, čiji je direktor Rade Basta, koji istu funkciju obavlja i u niškom Fudbalskom klubu Radnički i blizak je saradnik Ivice Tončeva. Kako kaže, planovi za DIB su veliki, a ideja je da se pokrene i proizvodnja duvana u ovom delu Srbije.

  detaljnije
 • bujanovac

  Predsednik Albanije obišao na jug Srbije

  Oko podneva u zgradi Skupštine opštine Bujanovac, predsednik Albanije Bujur Nišani razgovarao je sa predstavnicima ove i opština Preševo i Medveđa i predstavnicima albanskih partija sa juga Srbije. U Srbiju ušao sa Kosova, a dočekao ga i šef Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković.  

  (2) detaljnije
 • bujanovac

  Poseta predsednika Albanije bez međunacionalnih tenzija

  Predsednik Albanije Bujar Nišani posetiće u utorak 7. marta  opštine na jugu Srbije Bujanovac i Preševo. Kako je ranije za Južne vesti najavio predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi, protokolom je predviđeno da će se sastati sa institucionalnim predstavnicima Albanaca i prisustvovati kulturno-umetničkom programu u Bujanovcu, dok još uvek nije poznato sa kim će se susresti u Preševu.

  (3) detaljnije
 • fdsf

  Nakon 70 godina predsednik Albanije u poseti jugu Srbije

  Poseta predsednika Albanije Srbiji biće prva od 1948. godine, kada je našu zemlju posetio tadašnji predsednik Enver Hodža. Sadašnji albanski lider Bujar Nišani dolazi 7. marta i sastaće se sa lokalnim albanskim zvaničnicima u Bujanovcu i Preševu.

  (5) detaljnije
 • vojska vezba foto i.m.

  U Vranju i Bujanovcu danas prijem kandidata za profesionalne vojnike

  Svi koji žele da rade kao profesionalni vojnici u 4. brigadi Kopnene vojske, a nisu stariji od 30 godina, mogu se prijaviti u ponedeljak, 13. februara, u kasarni "1.300 kaplara" u Vranju i u bazi "Jug" u Bujanovcu.

  (1) detaljnije
 • Prelaz Konculj foto I.M. Juzne vesti

  Traže se carinici za rad na prelazima ka Kosovu i Bugarskoj

  Uprava carina raspisala je konkurs za prijem carinika, između ostalog i na administrativnim prelazima Končulj i Merdare, kao i na graničnom prelazu Gradina.

  (1) detaljnije
 • Prihvatni centar Preševo foto I.M.

  Besplatne stomatološke usluge za migrante i lokalno stanovništvo

  Besplatne stomatološke usluge biće dostupne migrantima u Bujanovcu i Preševu od 11. februara, ali i u ostalim kampovima u Srbiji kroz pokretne stomatološke klinike čije će usluge, takođe besplatno, moći da koriste i lokalni stanovnici.

  detaljnije