Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Crna Trava

 • slavica

  Ministarka Đukić Dejanović: Sud jedino rešenje za porodilje bez doprinosa

  Iako je Srbija pokrenula akciju za pospešivaje porasta nataliteta, za šta je jug Srbije dobio 55 miliona dinara, porodilje koje imaju problem da ostvare porodiljski dodatak jer im, bez njihovog znanja, poslodavci kod kojih su radile nisu uplaćavili doprinos, država neće zaštiti. Prema rečima ministarke bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, porodilje mogu jedino da se obrate Sudu.

  (8) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • dosta je bilo

  Radulović u kampanju krenuo sa juga Srbije

  Predsednički kandidat Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović započeo je svoju kampanju u Vranju, a do kraja dana posetiće i Vladičin Han, Surdulicu, Crnu Travu, Vlasotince i Leskovac gde će biti održana i tribina. Za sutra je planiran obilazak Nišavskog i Topličkog okruga.

  (6) detaljnije
 • zimski paketi crveni krst FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Crveni krst šalje pakete za zavejane na jugu Srbije

  Ugroženim porodicama u zavejanim delovima Vranja, Vladičinog Hana, Aleksinca i Crne Trave Crveni krst Srbije podeliće pakete sa hranom, svećama, higijenskim sredstvima, čizme, ćebad i krevete sa dušecima.

  detaljnije
 • Crna Trava

  Umire li Crna Trava?

  Od početka 2016. u Crnoj Travi i svim okolnim selima je rođeno samo 7 beba, u 2013. nije bilo nijedne, a 6. razred u celoj opštini pohađa samo jedno dete! Ukoliko se trend nastavi, u Crnoj Travi, poznatoj po vrsnim građevincima, više neće imati ni ko da popravi već izgrađene kuće.

  (11) detaljnije
 • Nedimović

  Ministar poljoprivrede će posetiti proizvođače na jugu

  Od ponedeljka 17. do srede 19. oktobra ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetiće poljoprivredne proizvođače iz više opština na jugu Srbije.

  (1) detaljnije
 • eu progres

  Evropska podrška za 21 preduzetnicu sa juga

  Kako bi pokrenula ili poboljšala svoj biznis, 21 preduzetnica iz nerazvijenih opština Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Nišavskog okruga dobila je nedavno pomoć u opremi preko konkursa razvojnog programa Evropski progres.

  detaljnije
 • vucic

  Vučić najavio velika ulaganja u jug Srbije

  Obilazeći Leskovac premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje velike investicije kako u Jablaničkom, tako i u drugim okruzima na jugu Srbije.

  (25) detaljnije
 • crna-trava-biciklizam.jpg

  Nišlija najbrži u planinskom biciklizmu

  Na "Cross cup" trci u planinskom biciklizmu u Crnoj Travi prvo mesto je zauzeo Nišlija Jovan Rajković, član grčkog kluba SFM.

  detaljnije
 • sns.jpg

  SNS raspustio 9 opštinskih odbora na jugu

  Opštinski odbori Srpske napredne stranke u Doljevcu, Žitorađi, Babušnici, Bojniku, Vlasotincu, Crnoj Travi, Surdulici, Bujanovcu i Bosilegradu, raspušteni su danas odlukom Izvršnog odbora ove stranke.

  (19) detaljnije
 • Vlasina

  Sneg na Staroj planini i Vlasini

  Dok veći deo Srbije muči muku sa poplavama, na planinama u južnom delu zemlje pada sneg.

  detaljnije
 • policajac ispred drveta

  "Tornado" u Crnoj Travi

  Neverovatan prizor u selu Baince kod Crne Trave - ogromna stabla iščupana iz korena, borovi prelomljeni na pola... meštani tvrde da je tuda protutnjao "veliki vazdušni vrtlog".

  (6) detaljnije
 • slike.jpg

  Fotografijama do obnove škole

  Da bi sačuvali zgradu davno napuštene škole, meštani sela Zlatanci kod Crne Trave već godinama organizuju kulturne manifestacije na kojima se sakuplja novac za tu namenu.

  detaljnije
 • DSC-0036

  Crna Trava: održana biciklistička trka

  U trci za elitu Lige Srbije u planinskom biciklizmu "Trofej Crne Trave“ pobedio je Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog.

  detaljnije
 • usluzni-centar-crna-trava.jpg

  Uslužni centar u Crnoj Travi

  Ovaj opštinski centar trebalo bi da tokom juna počne u potpunosti da pruža građanima šansu da na jednom mestu brže i jednostavnije dobiju neophodnu dokumentaciju.

  (4) detaljnije
 • n.parlament1

  Brojne akcije mladih u Jablaničkom okrugu

  U Leskovcu, Lebanu, Medveđi, Bojniku i Crnoj Travi završene su omladinske akcije u kojima je učestvovao veliki broj učenika i građana.

  (1) detaljnije
 • grabuljama-beru-borovnice

  Divlji berači uništavaju borovnice

  Zbog nedozvoljenog branja borovnica na Vlasinskom jezeru takozvanim grabuljama, republički inspektori zaplenili su 55 ovih alatki i podneli su 25 prekršajnih prijava, od čega 2 i protiv firmi.

  (1) detaljnije
 • crna trava, krstenje

  Grupno krštenje u Crnoj Travi (foto)

  U dvorištu crkve Svetog Nikole u Crnoj Travi je obavljena sveta arhijerejska liturgija, a zatim saborno krštenje na kome se krstilo 98 Crnotravaca.

  (1) detaljnije
 • crna trava tehnicka mala 1

  Besplatan smeštaj za đake u Crnoj Travi

  Tehnička škola u Crnoj Travi sa domom učenika “Milentije Popović” za narednu školsku godinu obezbedila je besplatni smeštaj i ishranu za sve učenike.

  (1) detaljnije