Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 16. 6. 2020.

| Društvo

10 % mesečnog računa za vrtić plaćaju roditelji iz Niša čija su deca kod kuće

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vrtic Nis
U vrtićima i dalje mali broj dece, roditelji moraju da plaćaju čuvanje mesta; foto: PU Pčelica

Roditelji čija deca su i dalje kod kuće i nisu krenula u vrtiće u Nišu, koji su otvoreni nešto više od mesec dana nakon vanrednog stanja, plaćaće čuvanje mesta u vrtiću, a direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić kaže da je to 10 % mesečnog računa koji inače plaćaju.

Od 11. maja su otvoreni vrtići u Nišu koji nisu radili tokom vanrednog stanja, ali većina roditelja decu još čuva kod kuće. Upravo oni pitali su prethodnih mesec dana da li će (ne)boravak ipak morati da plaćaju i koliko. Neki od njih nadali se da će odluka biti poput one u Prokuplju, Vranju i drugim gradovima - da vrtić ne plaćaju oni koji ne idu.

Nakon ćutanja Uprave i direktorke Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlane Mitić na pitanja roditelja koja su novinari poslali mejlom, danas su joj pitanja postavili uživo i konačno dobili odgovor.

Sada svi mogu da dovode decu, budući da smo relaksirali mere, ali roditelji smatraju da je vreme kovid infekcije i decu su zadržali kod kuće, ali plaćaju mesto u vrtiću. To je jedna mala suma, 10 % od pune cene koju inače plaćaju. Svi ostali koji dovode decu u vrtić plaćaju cenu koju inače plaćaju - navodi Mitićeva.

Direktorka kaže i da je nakon ukidanja vanrednog stanja u Nišu otvoreno 16 od 26 vrtića, da je do kraja maja u njima bilo svega 200 mališana, a sada ih je oko 750, što je i dalje mali broj, jer je u vrtiće upisano oko 6.200 dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mihajlo

    14:59 // 1. 7. 2020.

    Meni su u Pcelici rekli da placam 1500 dinara i da su to rezijski troskovi. Na moje pitanje gde je tu 10% pune cene, receno mi je "to nasa direktorka tako kaze pa se roditelji za to uhvate". Pa nije rekao portir na vratima nego direktorka. Idite iz Juznih vesti i trazite ponovo izjavu, nista ne znaci da ja odem i dobijem bilo kakvo objasnjenje, isterajte pricu.

  • Stana

    18:23 // 18. 6. 2020.

    Podrzavate ljude koji ne postuju svoju, a ni tuđu decu.Kad se mi normalni i zadovoljni roditelji udruzimo bicete jos popularniji.Sramota sta radite, kao da decu nemate!

  • Stana

    17:55 // 18. 6. 2020.

    Južne vesti dobiju na popularnosti kad objave članak o Pčelici, xexexexe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: