Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 31. 1. 2013.

11 Novoprojektovanih ulica u Nišu

490x370-nis-panorama.jpg Panorama Niša; foto: Neven Obradović

U Nišu ima 42 naziva koje nose dve ili više ulica u različitim delovima grada, pa često poštari, hitna pomoć ili vatrogasci ne mogu da ih pronađu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • hm

    13:30 // 31. 1. 2013.

    Problem je i sto pojedine ulice imaju i po tri naziva. Npr. Obrenoviceva je do Dusanove, u nastavku je Hilandarska do pruge pa onda ide Njegoseva, a kad pogledas kartu vidis da je to jedna ulica. Isti slucaj je i Vojislava Ilica - Sremska - Vizantijski bulevar.

    • kalča007

      14:27 // 31. 1. 2013.

      A kom pametnom je smetala ul.Prvog ustanka pa je promenjena u Hilandarsku iako je Hilandarska već postojala na delijskom visu?

    • sleepwalker

      16:17 // 31. 1. 2013.

      Obrenovićeva je do Margera, ne samo do Dušanove.

  • Milan

    13:54 // 31. 1. 2013.

    Pa zar mora Beograd i za to da se pita? Kako ce da se zove ulica u Nisu i da li se oni slazu sa tim? I jos 60 dana da o tome razmisle! Koja smo mi kasaba...

  • Перица Мали

    14:24 // 31. 1. 2013.

    Можда би требали ову појаву пријавити за Гиниса.Импозантан број колективниг кумства, није ни чудо што има толико улица са истим називима, улице са називима који изазивају мучнину при помену,толики недостатак маште и начитаности код кумовања да је чудо једно. Волео бих да знам орјентирни број колективног кумства, почевши од сваког становника улице, вероватно свако од њих има идеју како да му се зове улица,па чланови управе надлежне месне заједнице,па чланови комисије и радне групе за преименовање,и на крају министарство. Боже сачувај. Па зар сви ови од месне заједнице па надаље немају паметнијег посла.Па људи моји, два човека са картом града и прегледом улица који мало знају да раде на ПЦ, могу лом да направе.Па зашто је све тако компликовано од најбаналније ситнице градског живота. Неко рече да су некада улицама давани бројеви, можда је боље и тако, ваљда се надлежни неће запију па да двема улицама дају исте бројеве.

    • Mica Nislija bre

      09:22 // 2. 2. 2013.

      Stvarno kako glupe nazive ulica daju, recimo ime moje ulice je toliko dugacko, da kada popunjavam neki formular, dok upisem ime moje ulice, potrosi mi se hemijska olovka.

  • Petar Milošević

    14:34 // 31. 1. 2013.

    "Postoje dva problema u gradu. Prvi je vezan za Novoprojektovane ulice, a drugi za ulice koje imaju duplirane nazive, pa čak i troduplirane - rekao je Nikola Ilić"
    Trostruke srce, trostruke, nisu troduplirane.

    • Gradjanin

      16:43 // 31. 1. 2013.

      Mislio sam da ce ljudi ovaj problem shvatiti na pravi nacin bas onako kako sam to ja shvatio jer zivim u jednoj takvoj ulici i problema imam svakodnevno.Posto se nazivi nekih ulica javljaju 6 pa cak i 11 puta pod istim imenom onda je apsolutno ispravno reci troduplirane kao sto u je u izjavi receno.

  • Nekadasnja komisija

    14:58 // 31. 1. 2013.

    Za Nisavske ulice i za vise desetina duplih nazava ulica poslata je Ministarstvu kompletno uradjena dokumentacija, pri kraju mandata Komisije u 2008.god. i trebalo je samo da Gradska Skupstina u narednom sazivu to potvrdi.A zasto to nije uradjeno, moze da se pita i sadasnji predsednik Komisije i koga god interesuje.Pretpostavljam da moze u Skupstini da se nadje komisijska arhiva i sve to potvrdi, jer znam da sam ostavila urednu dokumentaciju, posle obimnog posla koji smo uradili u tom mandatu.

  • laza

    22:13 // 31. 1. 2013.

    3 nisavske u nisu gornjomatejevacka broj 112 vodi se deset zgrada totalno rasulo

  • Dragan

    00:11 // 1. 2. 2013.

    Postoji problem i sa brojevima kuca.Prilikom dobijanja gradjevinske dozvole, 2002godine,dobio sam je na br.8 posle par godina stambena zgrada koja je pocela da se gradi iako je zahvatala parcele srusenih kuca br.10 i susedne ulice br.56 dobija dozvolu i br.8 i kao vrhunac svega treci, posle vise godina, objekat koji je na susednoj ulici na br.58 dobij dozvolu i br.8.Mozete da zamislite sta se desava sa postom,kada dodje do odsustva ili zamene reona postara i inkasanata!!!

  • Hanuma

    06:59 // 1. 2. 2013.

    jedna je Šabana Bajramovića!

  • bex

    09:05 // 1. 2. 2013.

    jednoj ulici dati ime SRDJANA ALEKSICA. Srpski heroj, ko zna o cemu pisem podrzace moj predlog

  • Mikica Milosevic

    20:21 // 4. 12. 2015.

    Gornjomatejevacki vocnjak broj 112 DJ,E,Z itd...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: