Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 11. 1. 2013.

135 godina oslobođenja Niša od Turaka

490x370-Stari-Nis.jpg Stari Niš, foto: commons.wikimedia.org

11. januara 1878. godine Niš je posle skoro pet vekova oslobođen od Turaka u Drugom srpsko-turskom ratu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nele663

    00:45 // 11. 1. 2013.

    da li smo se oslobodili Turaka,,? ponovo nas okupiraju zahvaljujuci nasim televizijama..

  • Nebojsa Nele Radisavljevic

    00:48 // 11. 1. 2013.

    hvala lepo,,mada iskreno mislim da smo ponovo okupirani,preko turskih serija..

  • Milan petrovic

    01:48 // 11. 1. 2013.

    turci, vatikan, komunisti - > srpski bermudski trougao

  • Realan

    03:31 // 11. 1. 2013.

    Zasto je ovo stavljeno u Sport? :D

  • Mika

    06:50 // 11. 1. 2013.

    Oslobodjen? Osvrnite se malo- Turci nas nikada nisu napustili.

  • Dragoljub Stamenković

    08:01 // 11. 1. 2013.

    Kakva nam je lokalna vlast (republička je još gora), pitam se , možda bi bilo bolje da su Turci ostali ?!

  • Marko Spasić

    08:51 // 11. 1. 2013.

    Jos najmanje toliko treba da prodje da se "gradjani" Nisa nauce da su kanta i kontejener za djubre postavljeni da se u njima isto i baca a ne da sluze za ukras! Nislija sam ali mi je veoma lose kada vidim takve stvari i zalosno kada se prica o tome! To je samo jedan od milion problema u ovom gradu a i u celoj nasoj zemlji! Volim ovaj grad i mislim da je potrebno mnogo toga promeniti da bi on stvarno dobio status grada!

  • Branislav Petrović

    09:29 // 11. 1. 2013.

    Ovo jeste značajan datum za grad Niš.Ali kako je napisao drug radikal(Dragoljub) bolje da su ostali Turci.Megapolis Istanbul je čistiji i bolje organizovan nego naša palanka.Njihovi sultani su kroz istoriju ostavljali tragove o snazi Imperije.A ovi naši sultani od drugova do gospode pokradoše i uništiše sve što je vredelo.

    • Milan petrovic

      23:26 // 11. 1. 2013.

      Е јадо! Тај мегалополис је основан као хришћански, основао га је баш Нишлија Константин. Био је престоница света више од хиљаду година. Турци су тамо донели само семенке и кикирики. То је народ без икакве духовности и културе. Тај град због свог историјског наслеђа и географског положаја има обезбеђен просперитет и културни и економски а где је турски допринос не само миноран него вишеструко негативан. Турци су накалемили ислам тамо где му место није. Питање је какав би то град тек био да је остао хришћански и каква би Србија данас била да њих није било овде 350 година. Дефинитивно православни пандан Њу Јорку. А шта је турска ван тог Византијског града?! Турци су нас ојадили, осакатили на свим равнима и неукусно је чак и бити ироничан као ти. Довољно је сетити се само Ћеле Куле и заћутати Браниславе.

    • Branislav Petrovic

      09:12 // 12. 1. 2013.

      Ej bre prezimenjace sa malim p.Kao rodjeni nislija i sa precima do cukun dede na ovom prostoru zacutim ja pored svih tih spomenika nase istorije.Problem je sa vama dodjosima,brdjanima koji ste umisljeni gradjani i patriote.Vas kompleks lecite ovde unistavajuci sve sto je vredno.

  • bla bla

    14:31 // 11. 1. 2013.

    Samo da ispravim ljude koji su napisali da su zahvaljujuci televizijama poceli opet da nas okupiraju Turci. Naime, nijedna televizija iz Nisa nije kriva za to, vec sve BEOGRADSKE televizije koje uporno vrse turkizaciju naseg stanovnistva. Nista dobro nije doslo iz tih beogradskih medija. Cak najmanje srpstva se propagira u njiima. Gledam pre neki dan kako su proslavili Bozic u Republici Srpskoj. Uz pravu srpsku-tradicionalnu muziku, i tokom tri dana Bozica vise puna pominjali proslavu Bozica. Tako nesto ne vidoh niti na jednoj beogradskoj TV stanici! Da li se to beogradski mediji stide sto u Srbiji zive Srbi? Da li je na beogradskim medijima zabranjeno reci da smo Srbi, a velicati tursku istoriju?! Da li na Turskoj Radio Televiziji ikada prikazan "Boj na Kosovu"? Nije! Niti ce ikada biti prikazan! Ali zato su beogradski mediji brze bolje pustili tursku propagandu da nam servira svoje vidjenje istorije!

    • Milan petrovic

      23:43 // 11. 1. 2013.

      свака част на коментару. Али још гори од Београђана су ми ови нишки урбани ликови настали "индиго" ефектом, ове лоше копије те београдске квази елите.

      А стицајем околности сам видео паљење бадњака у Требињу ове године уз прелепе херцеговачке ношње у бојама српске заставе и једну достојанствену и потпуно примерену атмосферу.

  • Milan petrovic

    23:56 // 11. 1. 2013.

    http://www.youtube.com/watch?v=A638j4pMO_k

  • Ivan Novkovic

    01:37 // 12. 1. 2013.

    O Boze, da l je osoba koja je priredila ovaj tekst iz Nisa il makar sa juga Srbije? Meni tako ne izgleda. Zasto dozvoljavate da o Nisu pise neko ko ne zna nista o nama ovde, da tako kazem? Uzas.

  • Ivan Novkovic

    01:41 // 12. 1. 2013.

    Da li je ovo pisala osoba, odnosno priredila, osoba koja je iz Nisa? Meni ne izgleda tako.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: