Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Otvorena bulevarska pijaca, nadležni kažu da je moderna, prodavci da je iskopirana iz Pukovca

Iako je malter još uvek svež, a ostaci radova i dalje vidljivi, presecanjem crvene trake, svečano je otvorena pijaca Boško Buha na Bulevaru Nemanjića. Dok se nadležni hvale kako je Niš dobio modernu pijacu i najavljuju otvaranje novih, prodavci kažu da tri meseca rade samo da plate zakup i da im ne odgovara što je pijaca otvorena.

(5) detaljnije
dečiji kulturni centar

Izložba kućnih ljubimaca i ekološke radionice za decu u parku Čair

U subotu, 27. aprila od 11 sati će u niškom parku Čair biti organizavan festival radionica koje se bave ekologijom, zaštitom životne sredine i brigom o životinja, a ulaznica za njih donacija u vidu hrane za pse ili životinje koje će biti poklonjene Udruženju Zoo planet. Najavljena je i izložba kućnih ljubimaca, kao i priredba i defile maski.

detaljnije
klinicki

U ambulantama niškog Kliničkog gužve stalna slika, najavljeno rešenje - gradnja zgrade Poliklinike

Čak i nakon preseljenja u zgradu stare hirurgije niškog Kliničkog centra, ispred specijalističkih ambulanti su već godinama konstantne gužve, a pacijenti zameraju i što je zgušljivo i nema dovoljno mesta da sede dok nekada i satima čekaju na pregled. Kao ideju za rešenje ovog problema direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić najavljuje izgradnju zgrade Poliklinike uz zgradu novog Kliničkog.

(6) detaljnije
parking ukc

Perišić: Zbog izgradnje nove Ginekologije gradiće se i parking garaža na 3 nivoa

Zbog odluke da se zgrada nove niške Ginekologije gradi na sadašnjem parkingu kod Urgentnog centra, biće smanjen prostor za parking, pa je odluka da se izgradi parking garaža na 3 nivoa, kaže direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić.

(6) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: