Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 31. 3. 2019.

| Društvo

2 meseca od doljevačke nesreće: Snimci tajna, Babić i dalje direktor Koridora

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
doljevac
Materijalna šteta procenjena je na 180.000 dinara, a u krivičnoj prijavi se navodi da je Babićev vozač išao neprilagođenom brzinom; foto: Aleksandar Kostić

Iako je neposredno posle doljevačke nesreće iz, kako je rekao, moralnih razloga, Zoran Babić podneo ostavku na mesto direktora Koridora Srbije, na sajtu Agencije za privredne registre i dalje stoji da je on direktor Koridora. Kompletni i zvanični snimci saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi, u kojoj je jedna žena poginula, i dalje nisu objavljeni.

Auto u kojem je bio Zoran Babić tačno pre 2 meseca zakucao se u auto na naplatnoj rampi blizu Niša. Poslednji dan januara i udar škode superb u kojoj je bio Babić imao je fatalne posledice za 54-godišnju S. G. koja je izgubila život.

U delu javnosti i opozicije spekulisalo se da je "auto smrti" vozio sam Babić, a ne osumnjičeni D. S, pa se mesecima traže zvanični snimci udesa da otklone svaku sumnju.

Ipak, oni su ostali tajna, a kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo, snimci postoje, ali će ostati tajna dok se ne podigne optužni predlog protiv vozača.

Snimke ćemo vam dostaviti nakon podnošenja optužnog predloga protiv D. S, jer bi u ovoj fazi ometalo krivični postupak - odgovorili su Južnim vestima u niškom Tužilaštvu.

Delove snimka sa rampe i sa benzinske pumpe objavili su tabloidi, sa zaključkom da Babić nije vozio. Čak i po tim snimcima tabloida, novinari Južnih vesti utvrdili su da je Babićev vozač išao 217 km/h jer je 60 km od pumpe OMV u Aleksincu do naplatne rampe prešao za 16 minuta.

Gusta magla, klizav kolovoz, ali i neprilagođena brzina, prema krivičnoj prijavi koje je OJT dostavilo novinarima Južnih vesti, razlog su nesreće.

Policijska uprava Niš nije dostavila Južnim vestima traženu službenu belešku koju je sačinio saobraćajac na mestu nesreće.

Prvi put posle nesreće, Zoran Babić se u javnosti pojavio u ponedeljak, 25. marta, na sednici predsedništva SNS.

Direktorski status Zorana Babića i dalje je nejasan. Dan nakon nesreće, on je u medijima podneo ostavku. Na sajtu APR-a i dalje stoji da je Zoran Babić direktor Koridora Srbije. U kadrovskim rešenjima na sajtu Vlade Srbije nema imenovanja novog direktora ovog preduzeća.

Podsetimo, Južne vesti su utvrdile da auto koji se "zakucao" u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o "škodi superb" koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sozontije

    09:16 // 1. 4. 2019.

    Postoje svedoci,ali verovatno NE SMEJU DA PISNU. Pa,prikazite,dokumentujte,koga ste izvlacili sa mesta vozaca,a ne da se pitamo sta je istina.

  • samo bahato

    07:37 // 1. 4. 2019.

    Tako treba. Napredno.

  • slavko

    22:53 // 31. 3. 2019.

    Ove treba podhitno najuriti,jel su im sve dozvolili zbog tog potpisa da rade sta hoce,a oni bahati,neobrazovani,drcni,polu svet!Unazadise nas za 30god

    • Natali

      23:59 // 31. 3. 2019.

      Sve prošle i sadašnje političke strukture imaju zacrtan cilj da se obogate za tri generacije unapred. Niko patriota,niko za narod.Samo za svoj džep!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: