Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 9. 8. 2013.

| Društvo

20.000 katolika na misi u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, edictofmilan2013.com
skola-biskup.jpg
Anđelo Skola, foto: http://laprovinciadilecco.it (CARDINI)

21. septembra na gradskom stadionu u Nišu Milanski kardinal Anđelo Skola držaće misu na koju se očekuje dolazak 20.000 vernika.

Katolička crkva će godinu hrišćanstva i tolerancije, godinu Milanskog edikta u rodnom gradu Konstantina obeležiti velikom misom.

U Niš dolazi izlasanik pape Franje, kardinal Anđelo Skola koji je poznat po naporima na ostvarenju kontakata sa muslimanskom i pravoslavnom zajednicom. On će u Srbiji boraviti od 19. do 22. septembra.

- Programom posete je predviđeno da se prvog dana, 19. septembra u Beogradu, kardinal Skola sastane sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i srpskim patrijarhom Irinejem. Već narednog dana kardinal Skola ide u Niš, gde će biti svečano otvoren spomenik koji povodom jubileja Milanskog edikta Sveta stolica poklonanja rodnom gradu cara Konstantina - kaže župnik niške crkve Uzvišenja svetog Križa fra Niko Josić.

poklon Ovako će izgledati spomenik koji Nišu daruje Katolička crkvaSpomenik koji Katolička crkva daruje Nišu najverovatnije će biti postavljen na teritoriji Gradske opštine Medijana, a kako je ranije pojašnjeno predstavljaće pticu koja se seća nastanka sveta i koja simboliše i Hristovo raspeće.

Pored ovog poklona Skola u Niš donosi i deo Časnog krsta na kome je razapet Isusu Hrist koji će biti deo novog oltara niške Katoličke crkve, čime će Niš postati mesto hodočašća.

21. septembra, na gradskom stadionu „Čair“, biskup Skola će sa kardinalima, nadbiskupima i biskupima, kao i sveštenicima iz regiona, služiti svetu misu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dcirkovic

    11:38 // 5. 9. 2013.

    Dokle vise ta nesloga?

  • mile

    13:08 // 12. 8. 2013.

    Ekumenizam na delu!

  • Двери Ниша

    12:17 // 12. 8. 2013.

    Боље да се Цар Константин родио рецимо у Соко Бањи јер би се тамо бар 10 пута боље организовали. А ово у Нишу је горе од катастрофе и отприлике изгледа баш као и овај поклоњени споменик.

    • Motordžija

      01:20 // 21. 9. 2013.

      Ala vera zo ovo sa Soko Banjom! pozdrav iz Sokobanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: