Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 9. 11. 2015.

| Društvo

230 radnika “Gorice” prelazi u druga preduzeća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
strajk
Deo radnika menja uniforme; foto: JV arhiva

Konačno su poznati detalji oko reorganizacije niškog Javnog komunalnog preduzeća “Gorica”, pa će tako 168 radnika iz ovog preduzeća preći u JKP “Mediana”, a 62 u JKP “Parking servis”. Ostatak zaposlenih ostaje u "Gorici".

U ovom preduzeću, prema podacima iz poslednjeg izveštaja o poslovanju, zaposleno je oko 500 ljudi, što znači da će skoro polovina promeniti uniforme, ali, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, ne i delatnost.

“Mediana” od “Gorice” preuzima održavanje javnih zelenih površina, dok će “Parking servis” preuzeti održavanje signalizacije, obezbeđenje javnog osvetljenja, druge značajne komunalne delatnosti za grad, kao i dekoraciju - rekao je načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković.

Radnici koji ostanu u “Gorici” biće zaduženi za održavanje grobalja u Nišu, jer je to jedina delatnost koja ostaje u ingerenciji ovog preduzeća.

Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da ovom preraspodelom delatnosti i radnika očekuje poboljšanje komunalnog sektora u gradu.

Primedbe na rad “Gorice” - pogledajte kako je grad obeležen. Nekoliko ulica koje su završene, ne možemo da ih pustimo, jer nije urađena horizontalna signalizacija. Dokle ćemo da čekamo? 20 ljudi vrši dekoraciju u gradu. A šta rade kad ne dekorišu grad? Ja sam imao snage da presečem i to - kaže Perišić.

Gradsko veće je na istoj sednici, JKP “Gorica” odobrilo i uvećanje kapitala za 100 miliona dinara kako bi se rešili neki gorući problemi i smanjila dugovanja.

Podsetimo, nakon višegodišnjih problema u poslovanju i brojnih štrakova radnika odlučeno je da se “Gorica” reorganizuje, a zaposleni raspodele u druga javna preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    12:56 // 10. 11. 2015.

    Gradonacelnice pokazite im svojim primerom-kad ne radite kao gradonacelnik,prihvatite se sadjenju cveca po parkovima!Nece nista da Vam fali,bice i korisno i ,za Vas,afirmativno!

  • krojf

    17:15 // 9. 11. 2015.

    Ovaj Interventni,on ga zanatski presece i resi u momentu problem. Ali nije to cilj veliki Gradonacelnice-da te naucim,moraš uvek misliti na posledice,reci da pored ovih milion evra nasih para koje si dao Gorici zbog neznanja i nestrućnosti i tvoje i direktora Gorice,moraćes dati još 2 miliona evra ,kako se sistem ne bi urusio.Ova 2 eksperta rade i na proceni 80 zaposlenih ZA OTKAZ.

  • Marija

    16:48 // 9. 11. 2015.

    Nakon SNS-a, mislim da niko pametan nece hteti vlast. Ko ce grad izvuci iz dna? Posle ovih vise nista nece ostati!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: