Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 25. 4. 2020.

| Društvo

296 novoobolelih od korone u Srbiji, od 7 preminulih 4 korisnici Gerontološkog centra u Nišu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
gerontoloski centar nis, januar 2020, foto ja jv
I dalje se ne zna koliko je ukupno štićenika niškog Gerontološkog preminulo od početka epidemije; foto: JV / J. A.

Prema poslednjim podacima koje je izneo Krizni štab, u Srbiji je još 296 osoba pozitivno na virus korona, te je ukupan broj obolelih 7.779. U Kliničkom centru u Nišu 439 pacijenata je na lečenju, a u Opštoj bolnici u Leskovcu 131. U poslednja 24 sata preminulo je 7 osoba, od kojih su 4 bile štićenici Gerontološkog centra u Nišu.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da svakog dana ima preminulih iz niškog Gerontološkog centra, iz Kriznog štaba su saopštili da ih je u protekla 24 sata bilo 4. Koliko je ukupno preminulih štićenika od početka epidemije i dalje je nepoznato.

Ovi podaci nam nažalost pokazuju ono što smo govorili i prethodnih nedelja i na šta su ukazali i rezultati svih istraživanja širom sveta, a to je da je ova populacija najosetljivija na nastanak najtežih kliničkih formi bolesti i komplikacija, pa nažalost i smrtnog ishoda - kaže Darija Kisić Tepavčević.

Dodaje da je ukupno obolelih u ustanovama socijalne zaštite 662 - 531 korisnik i 131 zaposlen, a najviše ih je, kaže ona, upravo u Gerontološkom centru u Nišu, 169.

Najveći broj korisnika je iz Gerontološkog centra u Nišu, inicijalno je 151 korisnik, zatim još 14, pa još 4, ukupno 169. Svi su hospitalizovani, iako je većina imala blagu kliničku sliku. Do danas su negativni rezultati stigli za 41 osobu koje su se lečile u Kliničkom centru u Nišu i oni su vraćeni u Gerontološki centar. Čekaju se rezultati testova za još nekoliko pacijenata - kaže Kisić Tepavčević.

Do sada je izlečeno 55 štićenika domova za odrasle i stare i 10 zaposlenih u ovim ustanovama.

Ukupno je u Srbiji hospitalizovano 3.135 pacijenata, od kojih je 439 u Nišu - u starom delu Kliničkog centra leči se 160, a u novom 279 pacijenata. U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 131 pacijent.

Na respiratorima je ukupno 91 pacijent, od kojih 14 u Nišu. U privremenim bolnicama u Nišu je ukupno 463 građana - u domu Medicinskog fakulteta 170, učeničkom domu 101 i u "Zelengori" u Niškoj Banji 192.

Od početka epidemije u Srbiji testirano je 59.938, a ukupno su do sada izlečena 1.152 građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    08:46 // 26. 4. 2020.

    Daria, ne moze se bit samo spiker u 15h !
    Odgovornot snosi Vlada, zbog neozbiljnosti, nesposobnosti i loseg stanja u zdravstvenom sistemu !
    Kad ova diktatura prodje, radice se ozbiljna analiza od 0- tog pacijenta u Srbiji, zarazenog Covid -19 a i celom kriznom stabu ce laknuti,bez obzira sa kojim namerama sedeli tu, pa ce se morati izjavljivati istina !

  • palilula

    20:13 // 25. 4. 2020.

    A decka 78.god juce sahranjen,njega ne racunaju. Sram ih bre bilo. Lazu ovaj narod samo tako

  • Milutin M.

    18:49 // 25. 4. 2020.

    Ovo ide sns na dušu i njihovim poltronima kojih ima puno u Nišu. Na šta je spao Niš je zaista žalosno gledati. Slava mu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: