Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 14. 9. 2010.

| Društvo

300 novih radnih mesta

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Vlasotince, centar

VLASOTINCE – Ove i naredne godine u Vlasotincu će biti otvorene četiri fabrike u kojima bi trebalo da se zaposli oko 300 radnika – saznali smo u lokalnoj samoupravi.

Realizacija nekih projekata, kao što su fabrike Elrad i Fiorentino, već je počela i one će biti završeni sredinom naredne poslove godine, a posao će u njima dobiti 110 radnika.

U Vlasotincu posao traži više od pet hiljada radnika, među kojima je najviše mladih, ali i nekadašnjih članova odavno zatvorenih kolektiva.

- U okviru javnih radova realizujemo četiri projekta u koje je uključeno 57 radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – ističe Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince.

Vlasotince je jedna od 25 opština koje su uključene u program "Progres" koji sprovodi Evropska unija. Njegova vrednost je 17,5 miliona evra. Sama Evropska unija je izdvojila 13,5 miliona, Vlada Švajcarske 2,5, a Vlada Srbije 1,5 miliona evra i trebalo bi da bude realizovan u naredne tri godine.

- Uradili smo petnaest projekata kojima ćemo konkurisati za dobijanje sredstva iz programa "Progres" – kaže Šušulić.

Inače, tužna sudbina zadesila je mnoge vlasotinačke kolektive. Nekoliko tekstilnih fabrika odavno je zatvoreno, a ne rade ni Građevinskog kombinata "Crna Trava", Vinarska zemljoradnička zadruga i druge firme, koje su bile ponos ove sredine. Svi se slažu da je zatvaranju pojedinih fabrika kumovala loša privatizacija.

- U poređenju sa drugim sredinama juga Srbije, Vlasotince je napravilo značajan privredni iskorak, ali to nije dovoljno i zato moramo učiniti sve da izađemo iz ekonomske zaostalosti – zaključuje Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: