Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 21. 5. 2023.

| Društvo

35-godišnjoj Aleksinčanki potreban novac za terapije matičnim ćelijama

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
latinka đorđević
Od potrebnih skoro 7 miliona dinara sakupljeno oko 2 miliona; foto: Budi human

Pre 12 godina Aleksinčanki Latinki Đorđević dijagnostikovana je multipla skleroza, bolest zbog koje ne može da se kreće samostalno niti obavlja životne potrebe bez tuđe pomoći. Iz Fondacija "Budi human" prikupljaju novac za terapije matičnim ćelijama, potrebno je skoro 7 miliona dinara, a građani joj mogu pomoći slanjem poruke 1453 na 3030.

35-godišnjoj Latinki Đorđević iz Aleksinca su se prvi simtomi bolesti pojavili u vidu trnjenja prstiju, slabosti nogu, otežanih pokreta i neravnoteže, zbog koje je morala imati stalni oslonac, navode iz Humanitarne fondacije, a u trenutku otkrivanja dijagnoze 2011. godine javili su se i novi simptomi, vrtoglavica i zamućen vid, dok se prethodni nisu povlačili.

Lečenje je započela odmah nakon prve hospitalizacije kortikoterapijama, banjskim rehabilitacijama ali i pored toga njeno zdravstveno stanje se vremenom postepeno pogoršavalo, a nakon 6 godina primanja treapije nisu imale efekte pa je bolest u stalnoj progresiji - ističu iz Fondacija.

Zbog toga ona ne može da se kreće samostalno niti da obavlja osnovne životne potrebe.

Iz Humanitarne fondacija ističu da Latinka jedinu nadu za zaustavljanje progresije bolesti ima u terapijama matičnim ćelijama koje se sprovode u jednoj klinici i inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za terapije matičnim ćelijama, specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, lekove, suplemente, kao i za troškove puta i smeštaja. Za Latinkin stabilniji korak! Budimo humani! - poručuju.

Od potrebnih skoro 7 miliona dinara do sada je, kako navode, prikupljeno oko 2 miliona dinara, pa pozivaju građane koji su u mogućnosti da pošalju SMS sadržine 1453 na broj 3030 ili uplate novac na račun Fondacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: