Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 3. 2. 2024.

| Društvo

40-godišnjaku iz okoline Gadžinog Hana potreban novac za skupocene terapije

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
budi human
Potreban novac za lečenje; foto: Fondacija Budi human

Na svake dve nedelje Miloš Dimitrijević, iz okoline Gadžinog Hana, mora da primi biološku i hemioterapiju kako bi nastavio sa lečenjem, a kako ta terapija ne može da se primi o trošku RFZO-a, potrebna mu je novčana pomoć. Novac se prikuplja preko Fondacije "Budi human", a njemu se može pomoći i slanjem SMS-a 1624 na 3030.

30-godišnjaku je bolest otrkivena februara 2023. godine, a nakon izvršene biopsije postavljena je dijagnoza malignog tumora rektuma, sa diseminacijom u regionalne i udaljene limfne noduse.

Primarni tumor je operisan u martu 2023. godine kada je izvedena privremena ileostoma, a zatim je lečenje nastavljeno kombinacijom hemio i biološke terapije, sa zadovoljavajućim efektom. U oktobru 2023. godine je stoma zatvorena, a bolest je bila u parcijalnoj remisiji - kažu Fondaciji.

Po drugi put je operisan januara 2024. godine usled opstrukcije creva, a tada je ustanovljeno i da se bolest širi na limfne noduse i indikovana je nova linija biološke i hemioterapije koja je predložena od strane lekara, ali koja ne može da se primi o trošku RFZO-a.

S obzirom da navedene terapije iziskuju visoke troškove mole se svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Miloš što pre nastavio sa lečenjem jer je navedene terapije potrebno obezbediti na svake dve nedelje. Sredstva su potrebna za hemioterapije, laboratorijske analize, specijalističke i dijagnostičke preglede, biološke terapije kao i za bolničko lečenje - kažu u Fondaciji.

Kako bi se sakupio neophodan novac iz Fondacije pozivaju građane koji su u mogućnosti da pošalju SMS sadržine 1224 na broj 3030 ili da uplate novac na račun Fondacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemac

    09:42 // 4. 2. 2024.

    E Srbijo dokle si stigla.Da nemate novca za lecenje dece,a kamo li starijih.Prvo to treba da bude prioritet,pa posle putevi,stadioni itd.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: