Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 12. 4. 2020.

| Društvo

420 ljudi u improvizovanim bolnicama u Nišu, na lečenju 201 pacijent

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
novi klinicki centar
38 pacijenata više je na lečenju u Nišu od virusa korona nego juče; foto: V. Keser

U Kliničkom centru u Nišu na lečenju od korona virusa nalazi se 201 pacijent, a njih 20 je na respiratoru i u teškom stanju. Povećan je i broj onih koji su sa lakšim simptomima virusa u privremenim bolnicama i u tri tog tipa smešteno je 420 ljudi. Ukupan broj zaraženih u Srbiji veći je za protekla 24 sata za 250, ukupno je obolelo 3.630 osoba, a još 6 pacijenata preminulo je od posledica virusa, od početka epidemije ukupno 80.

38 pacijenata više je na lečenju u Nišu od virusa korona nego juče, ukupno ih je 201. Jedan pacijent više je na respiratoru nego prethodnih nekoliko dana, sada ih je 20 koji su u teškom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 20 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju - navode u KC Niš.

Duplo više zaraženih je u privremenim bolnicama, nego u niškim klinikama. Kako je rekla dr Darija Kisić Tepavčević iz Kriznog štaba, u hali "Čair" i u hotelu pored njega smešteno je 295 osoba sa blažim simptomima virusa. U studentskom domu kod Medicinskog fakulteta nalazi se 125 ljudi.

Ukupno je 420 obolelih u privremenim bolnicama, 59 više nego juče, o čemu je govorio epidemiolog Branislav Tiodorović i najavio otvaranje novih bolnica.

Za 24 sata u Srbiji je testirano 1.913 ljudi, od kojih je 250 pozitivno, a time je ukupan broj potvrđenih slučajeva registrovanih do danas 3.630.

Hospitalizovano je 2.684 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 146 pacijenata. U poslednja 24 časa preminulo je 6 osoba, tri osobe muškog i tri osobe ženskog pola, prosečne starosti 57,5 godina. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 80 - piše na sajtu covid19.

Doktorka Kisić je navela da je smrtnost od korone 2,2 %, a 18.312 osoba do sada je testirano na kovid u Srbiji.

Informacije o korona virusu na jugu dostupne su na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    23:48 // 12. 4. 2020.

    Veliki broj zatvorenika u Srbiji docekace USKRS u pretrpanim celijama sa minimalnom higijenom i bez ikakvih zastitnih sredstava. Lepo bi bilo kad bi se SPC setila tih jadnika i UPUTILA ZVANICNU MOLBU nadleznim organima (sudovi, KPZ) da lakse zatvorenike puste u kucni pritvor – u kome se manje vise i mi svi vec nalazimo.

  • realnost

    22:26 // 12. 4. 2020.

    Broj oboleih se krije, ne testiraju se i ako imaju simptome, kako bi se sve ovo iskoristilo za kampanju koja je u toku. Proziva se narod da je nedisciplinovan, a doticni nece u izolaziju i ako treba, odbija testiranje, seta se i onda okrivi narod, a plus se u sve razume. Kako god, po broju testiranih na mil. stanovnika u evropi smo 5 odpozadi. Gori su samo Vatikan, Monako, Albanija, Moldavija :)

    • savin

      10:25 // 13. 4. 2020.

      Tačno tako , bravo

  • Miljković Snežana

    21:16 // 12. 4. 2020.

    Za sve koji komentarišu da im prođe dan jedna stara poslovica
    BUDALA JE NAJ PAMETNIJA KAD ĆUTI.

    • M

      08:48 // 13. 4. 2020.

      Najpametnija, se pise spojeno Snezice.
      Haha, odlicno.

    • Nishlija

      10:28 // 13. 4. 2020.

      Pa sto ne cutis??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: