Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 29. 11. 2022.

5.000 dinara mesečno za sve učenike koji upišu srednju školu u Beloj Palanci

Srednja škola ''Niketa Remezijanski'' Povećane stipendije; foto: Srednja škola ''Niketa Remezijanski''

Umesto dosadašnjih 3.000 dinara, učenici koji upišu Srednju školu ''Niketa Remezijanski'' u Beloj Palanci će iz lokalnog budžeta dobijati 5.000 dinara mesečno kroz sve godine školovanja, odluka je Opštinskog veća sa poslednje sednice kako bi ohrabrili učenike koji završavaju osnovnu školu da upravo tu nastave svoje obrazovanje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • pravnik

    23:08 // 29. 11. 2022.

    Nisam protiv ove mere, itekako je razumem, narocito u nerazvijenijim sredinama. Ali sa druge strane osecam se bezvrednim da sto sam kao diplomirani pravnik iz Nisa, nakon zavrsenog fakulteta, morao da volontiram dve godine, sam snosio trosak dorucka i prevoza, a potom polozio pravosudni i dalje sam bez posla i bez primanja, a dete koje upise srednju u Beloj Palanci ima primanja veca nego ja..

  • Vuk

    20:31 // 30. 11. 2022.

    Ove mere, iako pozitivne su poslednji trzaji postojanja neke opštine. Osim novčane pomoći treba osmisliti i dodatne oblike pomoći kao što su obrazovanje po principu mentorstva u školama, saradnja sa drugim većim školama, saradnja lokalne samouprave i onih koji imaju visoko obrazovanje kako bi eventualno opština pomogla da ti isti ljudi započnu svoj biznis na lokalu. Navedno bi mozda pomoglo.

  • inženjer

    09:20 // 1. 12. 2022.

    Pusto obećanje, koje se ne sprovodi u delo, kao i mnoga u ovoj državi. Nije mi tačno najjasnije kome ide u džep taj nova, ali deci iz Palanke ne ide. Sporteske stipendije, koje se takođe daju u opštini, kasne ko zna koliko meseci, a ovaj novac se ni ne dobija.
    Pošto ovde imamo i pravnike, neka oni ispitaju ko ove pravi grešku, na vama je.

  • Da je tu problem...

    17:28 // 1. 12. 2022.

    Ni tih 5000 nece zaustaviti odliv mladih iz Bele Palanke. Nece deca sa diplomama da idu da sakupljaju sigurne glasove da bi oni koji su kupovali diplome sedeli u opstinskim foteljama,ne bi li se smilovali da im daju bilo kakav posao,naravno na ugovor od mesec dana.

  • HERRERA

    19:15 // 2. 12. 2022.

    Svakako znacajno izdvajanje sredstava.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: