Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 10. 5. 2012.

| Društvo

5 miliona NIS-a za Naisu, Železničar i Nišvil

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
potpisivanje nis

U Gradskoj kući u Nišu potpisan sporazum prema kom NIS daje 10 miliona dinara za realizaciju projekata značajnih za Grad Niš. Naisa i Železničar dobili 2 miliona, Nišvil milion.

Treću godinu za redom nastavlja se saradnja Grada Niša i kompanije NIS. U Gradskoj kući potpisan je sporazum koji predviđa podršku NIS-a pri realizaciji projekata značajnih za Grad Niš.

Prema sporazumu, 5 miliona dinara biće raspodeljeni za Rukometni klub Naisu, Rukometni klub Železničar i muzički festival Nišvil. tako bi klubovi trebalo da dobiju po 2 miliona dinara, a Nišvil 1 milion.

- Treću godinu za redom NIS pomaže rukometu. Hvala im za to, pozvao bih i ostale kompanije da se uključe. Ovaj novac će ići za razvoj Škole rukometa i za vraćanje nekih starih dugova. Postoji ideja da nam NIS bude i generalni sponzor - rekao je Ljubomir Radulović, predsednik Železničara.

Drugih 5 miliona dinara biće namenjeno za projekte koji će biti izabrani putem javnog konkursa.

- NIS treću godinu za redom nastavlja saradnju sa Gradom Nišom. Ove godine napravljen je pomak, potpisan je sporazum o korišćenju energije i tako bi se razvili energetski resursi Niša - rekao je Miloš Simonović.

Takođe, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i gradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisali su i Memorandum o saradnji u oblasti energetike.

- Siguran sam da ćemo imati konkretne rezultate. Saradnja u oblasti energetike ima za cilj potpuniju primenu politike održivog razvoja i nove investicije u oblasti korišćenja tradicionalnih i obnovljivih izvora energije - rekao je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    08:45 // 11. 5. 2012.

    Te pare ionako OPRATI LJUDI IZ KABINETA GRADONAČELNIKA Miloša Simonovića(Stefa i Mića Radović i Mića Radulović...ova dvojica su i KUMOVI),PA ĆE DO KLUBOVA DOĆI SAMO MRVICE,kao što do SRBA na Kosovu,dolaze samo mrvice od para iz budžeta Srbije......

  • Златко Нечевски

    15:58 // 10. 5. 2012.

    Браво за градоначелника! Поштено и за град Ниш до краја, свака част!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: