Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 3. 10. 2020.

| Društvo

"5. oktobar - 20 godina kasnije" - razgovor i promocija knjige u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Niš centar
20 godina od demokratskih promena biće obeleženo u Nišu; foto: Davorin Dinić

Nova knjiga epidemiologa Zorana Radovanovića biće promovisana na događaju "5. oktobar - 20 godina kasnije" u Nišu, na kome će učesnici obeležiti godišnjicu početka demokratskih promena. Govoriće i o tome kako smo kao društvo ponovo došli u situaciju da se na ključnim pozicijama nalaze nastavljači politike devedesetih, u ponedeljak 5. oktobra od 17 sati.

U Nišu će biti obeležena 20-godišnjica pobede nad autoritarnim režimom Slobodana Miloševića i početak demokratskih promena.

Na događaju će biti promovisana nova knjiga epidemiologa i profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu u penziji dr Zorana Radovanovića, pod nazivom Medicina, etika i politika.

Takođe će biti promovisan i Manifest Novog Optimizma, za koji kažu da ne sadrži samo vrednosti oko kojih se okuplja ova organizacija, već predstavlja i presek aktuelne društvene krize sa utvrđenim pravcima delovanja radi njenog prevazilaženja.

Na 20. godišnjicu od dana kada su građani ustali i zaustavili desetogodišnje razaranje države i društva, koje je počivalo na degradaciji svih vrednosti, zločinima i podsticanju straha i mržnje, razgovaraćemo o tome kako smo kao društvo ponovo došli u situaciju da se na ključnim pozicijama nalaze nastavljači politike devedesetih, dok se poniženi građani ponovo okreću apatiji, pesimizmu i pasivnosti. Tog 5. oktobra je dokazano da je pobeda moguća, ali kako da je ponovimo i da Srbija ovoga puta definitivno i trajno krene pravim putem? - poručuju organizatori.

Na skupu u Nišu govoriće epidemiolog Zoran Radovanović, kao i novinarka lista Danas Jelka Jovanović, sociolog Đokica Jovanović, novinar i član Skupštine Novog Optimizma Nedim Sejdinović, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić i predsednik Odbora za ljudska prava Niš Dragan Đorđević.

Skup zajednički organizuju Pokret Novi Optimizam, Južne vesti i City Smart Radio, a uz podršku dnevnog lista Danas i Fondacije za otvoreno društvo.

Početak događaja pod nazivom "5. oktobar - 20 godina kasnije" je u 17 sati u prostorijama City Smart Radija, na adresi Milentijeva 12a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milorad

    22:36 // 3. 10. 2020.

    Ne znam, hoće li se KNJIGA složiti samnom, ali mišljenja sam, da je DOS, verovatno pod jakim uticajem Zapada, u korenu, odmah nakon PETOG / nakon ostvarenog cilja/, sasekao Srbiju. I dan-danas nismo samostalni. A, ako dodamo tome neposvećenost DIPLOMATSKOG KADRA interesima zemlje, jasno je kuda nas put vodi.

  • Smuk

    20:49 // 3. 10. 2020.

    O 5-om oktobru 2.000.godine mogu pisati i pričati samo oni koji su videli neku perspektivu i budućnost neke "nove" Srbije! Od 1996.godine i pokradenih izbora a koji se ponovo dešavaju od 2012.godine, ne mogu pričati oni koji su dozvolili "sebi" da ne razmišljaju svojom glavom! Izvinite svi , kojima se ne dopadaju moja razmišljanja - tada sam imao 40-ak godina i bio sam jak! A, vi sa 30-ak - ništa

  • dr Jakov Zlatar

    19:48 // 3. 10. 2020.

    uspešno i prijatno lečenje@David Štrbac

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: