Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 24. 1. 2024.

| Društvo

55 miliona dinara za rekonstrukciju Klinike za kardiologiju u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Klinički
UKC Niš raspisao tender; foto: Vanja Keser

Univerzitetski klinički centar raspisao je tender za adaptaciju prvog i drugog sprata zgrade Klinike za kardiologiju i traži firmu koja će izraditi projektnu dokumentaciju i završiti sve radove za najviše tri meseca. UKC planira da za rekonstrukciju izdvoji 55 miliona dinara sa pdv-om.

Kad se hoće, može se, za razliku od Porodilišta. Zgrada Klinike za kardiologiju izgrađena je pre oko 100 godina, a nadogradnja drugog i trećeg sprata sa krovom 60-ih godina. Prošle godine rađena je kompletna zamena dotrajalih vodovodnih, kanalizacionih i hidrantskih instalacija sa obnovom mokrih čvorova, a ove godine planiraju da obnove zgradu.

Na prvom spratu treba izvesti radove za prostore koronarne jedinice koja se sastoji od tri odvojene prostorije i intezivne nege - dve odvojene prostorije, koji predstavljaju i najzahtevnije prostore za radove i opremanje na ovom spratu. Ostali radovi su predviđeni za prostore hodnika, prostorija za pregled pacijenata, čajnu kuhinju-trpezariju, pomoćne prostorije, lekarske sobe i radne prostorije. Na drugom spratu najvećim delom su to bolesničke sobe, sa sobom za intervencije, sobe za osoblje i pomoćni prostor. Deo prostora od oko 80 m² ne treba obnoviti jer je relativno skoro obnavljan - piše u tenderu.

Njihova procena je da će rekonstrukcija koštati 45.833.333 dinara bez pdv-a, odnosno 55.000.000 dinara sa pdv-om.

Adaptacija zgrade Klinike za kardiologiju podrazumeva pripremno-završne radove, radove na demontaži i rušenju, zidarske radove, betonske radove, armiračke radove, uz radove na betoniranju, bravarske, stolarske radove, podopolagačke radove, suvomontažne radove, molersko-farbarske radove.

Izabrana firma će raditi i na elektroenergetskim instalacijama, telekomunikacionim i signalnim instalacijama, razvodu medicinskih gasova i termotehničkim instalacijama.

Nakon uvođenja u posao, izvođač ima rok od najviše 90 dana da završi sve radove, a pre početka izvođenja dužan je da izradi projekat za izvođenje za sve navedene faze radova, sa projektom zaštite od požara, kao i projekat izvedenog objekta ako je došlo do odstupanja od projekta za izvođenje.

Pre izrade projekta, ima rok od 10 dana da izradi idejno rešenje, a UKC ponuđačima nudi projekat koji trenutno ima kako bi im pomogao u tome.

Rok za podnošenje ponuda je 23. februar u 10 sati, u roku od 30 dana UKC će doneti odluku o dodeli ugovora.

Kriterijum za dodelu ugovora biće najniža ponuđena cena, ako dve ili više ponuda imaju istu cenu, kao najpovoljnija biće izabrana ponuda onog ponuđača sa kraćim rokom završetka radova. U slučaju da i rokovi budu isti, prednost će imati ponuđač sa dužim garatnim rokom, a UKC traži garanciju od minimum dve godine za izvedene radove.

Podsetimo, nakon otvaranja novog Kliničnog centra, Klinika za kardiologiju je bila smeštena tamo, ali je nakon nekoliko godina vraćena u stari deo jer, kako su nadležni tada rekli, klinike koje se bave lečenjem pacijenata sa bolestima srca treba da se nalaze jedna uz drugu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sava

    12:21 // 25. 1. 2024.

    Obavezno Vodogradnju ukljucite u posao.

  • Bogosavp

    20:48 // 24. 1. 2024.

    Novi Klinički, Stari klinički, zna li Vučić šta je otvorio u Nišu i čemu sve treba renoviranje jer je staro ili je novo? Urgentni centar bez kardiologije? Gde u stvari idu ljudi sa infarktom i ko to odlučuje kad ih vozi ka bolnici? Zašto Dečije klinike i porodilište nisu prioritet u ovom gradu i državi? Zar je jedan Nurdor morao da finansira dečiju onkologiju? Sramota za Perišića...

  • 1 , 2 , 3 ... pozor sad !

    20:13 // 24. 1. 2024.

    Ko li je već uradEo "projekat" ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: