Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 14. 5. 2020.

| Društvo

6.700 vaučera za letovanje u Srbiji podeljeno za jedan dan

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Na Jermi razvijati turizam, ne graditi MHE
Velika zainteresovanost za letovanje u Srbiji; foto: V. J.

Za samo jedan dan, kako kaže ministar turizma Rasim Ljajić, 6.700 građana je apliciralo za vaučere koji im omogućavaju povoljnije letovanje u Srbji. Na raspolaganju je još 393.300 vaučera, a pravo na ovu pogodnost imaju penzioneri, nezaposleni, poljoprivrednici, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara.

Virus korona, pandemija i vanredno stanje najviše štete naneli su turizmu i ugostiteljtsvu. Ljajić kaže da je šteta nenadoknadiva, ali da su i vaučeri jedan od pokušaja da se ublaži.

Prema procenama Svetske turističke organizacije šteta za međunarodni turizam iznosiće više od 900 milijardi evra. Ne očekujemo veliki broj stranih gostiju u Srbiji, ali se nadamo turistima iz regiona - rekao je Ljajić.

Vaučeri su u vrednosti od 5.000 dinara i za toliko će umanjiti ukupnu cenu smeštaja potencijalnih turista. Posotji 1.500 objekata u Srbiji koji primaju goste sa vaučerima. Ministar je ranije pozvao i druge hotelijere i ugostitelje da se prijave.

Njegov zaključak je da će i ostali vaučeri brzo biti podeljeni s obzirom na to da je u jednom danu stiglo 6.700 zahteva. Kako aplicirati pročitajte - ovde.

Preporuka epidemiologa Branislava Tiodorovića za ovu godinu je da se letuje u Srbiji. Zemlje u koje Srbi najčešće odlaze na letovanje Grčka i Crna Gora, u različitom su statustu zbog korone.

Grčka još nije otvorila sezonu, dok u Crnoj Gori zbog malog broja obolelih žele da reklamiraju zdrav turizam bez opasnosti od virusa. Svakako će za ulazak u drugu državu, ali i povratak u Srbiju trebati negativni testovi na kovid-19 ili 14 dana izolacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Draga Cvetkovic Nis

    22:16 // 14. 5. 2020.

    Kako penzioneri u domovima da knkurisu kad su u karantinu i zabranjen ulaz i izlaz bar jos petnaestak dana?

  • pejkovac

    19:57 // 14. 5. 2020.

    Hoće li turistička inspekcija ili koja već, ispitati nekad zloupotrebe sa vaučerima?

    • Rumenko

      11:36 // 15. 5. 2020.

      Ala me nasmeja...... INSPEKCIJA NE PROVERAVA NI ONO ŠTO TREBA I ZAŠTA JE ZADUŽENA a kamoli to...... šta će nama turistički inspektori kad ni ovi što postoje ništa ne rade eno ih u kafane krkaju.

    • Turisticka agencija...

      13:56 // 15. 5. 2020.

      Vidi se da Protezirate pojavu turistickih inspektora u Nisu, koliko znamo grad Nis ima republicku turisticku za Nisavski okrug i to je sasvim dovoljno za ovaj grad suvisno je otvaranje nepotrebnih radnih mesta koji poreski obveznici finansiraju samo da vas podsetim.

  • Petra

    16:46 // 14. 5. 2020.

    Bas me briga za vase vaucere mazete oci ovom jadnom narodu, vode nas bivsi zutaci, radikali i pomahnitali spsovci,. posle ove korone istina je izasla na videlo svi su isti EVO IM VAUCERI NEKA IH KORISTE DA VIDIMO DA LI CE ONI SA SVOJIMA OTICI U PONUDJENE SMESTAJE. guraju nas u budjave motele a za sebe i svoje svalere i svalerke bogatasi vec uplatili A klasu ljigavstvo bez granica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: