Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 23. 9. 2020.

| Društvo

60 miliona dinara iz budžetske rezerve za rekonstrukciju Trga u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Uredjenje Trga Nis 8, jul 2020; foto: JV-N. Mitic
&0 miliona potrošeno "iz drugih razloga"; foto: JV/N. Mitić

Iz budžetske rezerve Niša 60 miliona dinara biće prebačeno za izgradnju Trga kralja Milana, izglasalo je danas Gradsko veće. Iz Direkcije za izgradnju grada objašnjavaju da se ukupna suma ne uvećeva, već se dopunjuje sa 60 miliona koji su prošle godine, kako kažu, umanjeni “iz nekog razloga”.

Radovi na rekonstrukciji niškog Trga kralja MIilana i dalje traju. Kasno su počeli, kasnije će se i završiti, a Gradsko veće je danas odobrilo prebacivanje 60 miliona iz rezerve za izgradnju.

Direktor Direkcije Nebojša Lović rekao je da to nije nov novac koji će se trošiti za ove potrebe, već dopunjavanje onoga što je prošle godine oduzeto.

Doneta je odluka da se sa pozicije budžetske rezerve prebaci 60 miliona dinara na poziciju relaizacije ugovora za Trg kralja Milana. 2019. su planirana sredstva umanjena za 60 miliona iz nekog razloga, sada je to samo nadomešteno i nema nikakvih uvećana pozicije - rekao je Lović na Veću.

Ostalo je pitanje “iz kojih razloga” je prošle godine umanjeno ili potrošeno 60 miliona namenjenih rekonstrukciji Trga, pa sada mora da se “vadi” iz rezerve.

Prema planu, rekonstrukcija Trga ulazi u završnu fazu, jer su ranije najave bile da će sve biti gotovo do kraja godine. Radi se na mostu i izgradnji nove fontane, a zasijale su i nove sijalice na samom Trgu kralja Milana.

Podsetimo, kako je ranije rečeno rekonstrukcija Trga koštaće 218 miliona dinara, ali u tu cenu nije ušlo postavljanje rasvete, izgradnja nove fonatne na “bugarskom” parkingu i rekonstrukcija mosta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar pan

    11:07 // 24. 9. 2020.

    U centru Leskovca su pre 2 god.počeli da prave gradski trg.Za sada je samo ograđen prostor iskopana rupa,uklonjen spomenik Tome Zdravkovića i postavljen jedan neispravan buldozer da stoji imesto spomenika.

  • На тргу четири врсте разноврсних лампиона.

    21:04 // 23. 9. 2020.

    Јефтиније је да сте булдожером поравњали све,па и "Коња",ефекат исти,за менталитет стада-пољана.

  • Mica

    19:18 // 23. 9. 2020.

    Neka uludo troše pare, a ulice i opštinske puteve zapostavili. Uskoro putevi neće ni postojati koliko su upropašćeni. Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: