Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 23. 9. 2021.

| Društvo

65 Nišlija dobilo novac za zamenu individualnih ložišta, uskoro novi konkurs

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
241950147_915820015688791_3102302726715258555_n
Za nedelju, dve, Grad će raspisati još jedan konkurs, kaže Sotirovski; foto: T. T.

Od 105 Nišlija, koliko se prijavilo na konkurs za subvencionisanje zamene individualnih ložišta, 65 njih je dobilo sredstva za nabavku kotlova na pelet, prirodni gas ili za priključivanje na daljinsko grejanje, a njima su danas u Gradskoj kući podeljeni ugovori. Za nedelju do dve, kako je rekla gradonačelnica Niša, Grad će raspisati još jedan konkurs za te svrhe.

Pre skoro dve nedelje je objavljena konačna lista konkursa, a sada su Nišlijama podeljeni i ugovori. Na osnovu analize Komisije, kaže Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, 65 Nišlija je dobilo sredstva u vrednosti od oko 5,5 miliona dinara.

Mi smo kao Grad izašli i u susret vašim potrebama i omogućili vam da vašu investiciju završite što se tiče peleta u narednih 45 dana, a što se tiče investicija za gas i povezvanje na sistem daljinskog grejanja u 90 dana, jer to su neki krajnji rokovi koji smo dobili od svih institiucija i od samih dobavljača - rekao je Pavlović.

Iz KLER-a su ranije najavili da će biti i drugog konkursa zbog slabog odziva građana, te da je on u pripremi. Gradonačelnica Dragana Sotirovski navodi da će vrlo brzo biti raspisan. 242122819_150671450596347_3288884976869991302_n Nišlije dobile ugovore za zamenu individualnih ložišta; foto: T. T.

Mnogi su, kažu, zakasnili za ovaj konkurs, nisu se na vreme prijavili ili im je još nešto bilo potrebno od dokumentacije, pa je Grad odlučio da vrlo brzo, za nedelju, dve raspiše još jedan dodatni konkurs kako bi što više naših sugrađana dobilo ta sredstva... - kaže Sotirovski.

Nišlije kažu da će im prelazak na neki od novih načina grejanja uštedeti vreme i trud, kao i da im se investicije finansijski isplate.

Podsetimo, Nišlije su brinule što je zima na pragu i što konačna rang-lista nije bila izašla ni tri meseca od raspisivanja konkursa.

Za zamenu individualnih ložišta iz budžeta Grada Niša i Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 17,6 miliona dinara, što je, kako je ranije rečeno, dovoljno za 200 domaćinstava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudo

    14:37 // 25. 9. 2021.

    65 na 500000 stanovnika...svaka čast

  • Mr

    09:16 // 24. 9. 2021.

    Gde se može pratiti objavljivanje konkursa? Koji uslovi i dokumentacija je potrebna?

  • Ivan

    00:30 // 24. 9. 2021.

    Kod zeta u novi stan ima centralno grejanje tako da njega nema na ovom spisku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: