Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 4. 11. 2023.

| Društvo

7-godišnja Nišlijka uspešna na Evropskom muzičkom festivalu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Leona muzički festival4; foto: privatna arhiva
Mlada Nišlijka osvojila 2. mesto i nagradu za perspektivnog izvođača; foto: privatna arhiva

Jedina predstavnica Srbije na 11. Evropskom muzičkom festivalu "Zlatne iskre" održanom u Bugarskoj bila je 7-godišnja Leona Stanojević iz Niša, a njena mama kaže da pesma koju je izvodila osvojila drugo mesto, a Lena i nagradu za perspektivnog izvođača. Ističe da joj je ponuđena saradnja sa tekstopiscima i kompozitorima iz više zemalja, kao i učešće na međunarodnim festivalima.

Leona muzički festival1; foto: privatna arhiva Mlada Nišlijka osvojila 2. mesto i nagradu za perspektivnog izvođača; foto: privatna arhiva Njena mama Marina Stanojević ističe da je mlada i talentovana umetnica iz Niša, 7-godišnja Leona, na poziv poznatog bugarskog kompozitora pesama za decu i potpredsednika Svetske asocijacije festivala i muzičara (WAFA), Dona Cvetkova, učestvovala na ovogodišnjem festivalu "Zlatne iskre" održanom u oktobru.

Ostvarila je veliki uspeh kao jedina predstavnica Srbije na ovom takmičenju.

U konkurenciji 25 pesama, čiji izvođači su bila deca iz Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Turske, Rusije, kompozicija koju je izvodila, Pesma na dar, renomiranih niških autora Nenada i Dubravke Stošić osvojila je drugo mesto, a Leona je, kao jedina predstavnica Srbije, upečatljivim nastupom i glasom očarala žiri, i kao jedna od najmlađih učesnica, osvojila i nagradu za perspektivnog izvođača - ističe njena mama.

Leona muzički festival2; foto: privatna arhiva Mlada Nišlijka osvojila 2. mesto i nagradu za perspektivnog izvođača; foto: privatna arhiva Ističe da je Leona ove godine trijumfovala na 24. festivalu Zlatna pčelica održanom u Nišu, kada je pesmu Deci celog sveta istih autora izvela zajedno sa Galom Mihailović, Lenom Vučetić i Ilijom Petrovićem.

Na Festivalu u Varni joj je već ponuđena saradnja sa nekoliko tekstopisaca i kompozitora iz više zemalja, kao i učešće na međunarodnim festivalima - dodaje mama Marina.

Ova 7-godišnjakinja je krenula u 1. razred OŠ "Učitelj Tasa", a njena mama kaže da planira da upiše Muzičku školu, kao i da je od 4. godine bila članica više dečijih horova u Nišu.

Zaključuje ponosno da iako joj je tek 7 godina već pleni svojim neospornim šarmom i beskrajnim talentom, za koji se nada da će tek doći do izražaja i da je spremna za velika dela.

Leona muzički festival3; foto: privatna arhiva Mlada Nišlijka osvojila 2. mesto i nagradu za perspektivnog izvođača; foto: privatna arhiva

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    17:10 // 4. 11. 2023.

    U moru sumornih vesti, ovakva jedna me uvek razgali. Bravo ćero i sve najbolje nadalje!

  • Ivana

    13:57 // 4. 11. 2023.

    Najlepše lice Srbije i Niša! Ponosim se našom divnom, talentovanom sugrađankom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: