Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 15. 2. 2011.

| Društvo

700 miliona za projekate NIP-a u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Do kraja 2011. godine sredstvima NIP trebalo bi da se realizuje osam projekata ukupne vrednosti 732.987.299 dinara, precizira se u Programu rada Direkcije za urbanizam i izgradnju, koji je usvojila Gradska skupština Leskovca.

Za uzgradnju tzv. severne obilaznice, koja podrazumeva rekonstrukciju i izgradnju nekoliko ulica biće uloženo više od 170 miliona dinara.

Predviđena je dogradnja (proširenje) i rekonstrukcija mosta preko reke Veternice u Bulevaru Nikole Pašića u iznosu od 65 miliona dinara, a za obilaznicu oko Svetoilijskog groblja utrošiće se 27 miliona dinara.

Značajna sredstva, 75.783.987 dinara, trebalo bi da bude uloženo u sanaciju saobraćajnice u Svetoilijskoj ulici, a za izgradnju kompleksa Doma partizana, višenamenske sportske hale, biće investirano 75.000 miliona.

Davno najavljena dogradnja i rekonstrukcija Narodnog pozorišta takođe bi trebalo da bude obavljena ove godine, a vrednost projekta je 60 miliona dinara.

Ukupna vrednost šest novih programa iznosi 476.060.881 dinara, ali će ove godine biti nastavljeni radovi na dva projekta čija je reralizacija krenula prošle godine.

Reč je o ulici Bulevara Nikole Pašića, investiciji vrednoj 60.584.730 i produženju nadvožnjaka u šta treba uložiti 161.926.249 dinara, što je, u stvari, deo programa tzv. severne obilaznice oko Leskovca.

Osmi projekat koji će biti finansiran iz NIP-a ove godine je rekonstrukcija Ulice Stepe Stepanovića, koja je započeta 2010, a vrednst ulaganja je 34.415.445 dinara.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DuLe

    17:37 // 15. 2. 2011.

    Ako rade kao i do sada,bolje da ih ne rade!Kvalitet ravan nuli,rokovi se probijaju po nekoliko meseci,a kada puste ulicu,trotoari totalno ne zavrseni(dokaz Svetozara Markovica,Stepe Stepanovica).A kako su ulice uradjene bukvalno bi deca bolje uradila! Novinari eto vam materijala,uporedite kvalitet novih ulica u Leskovcu i kvalitet novog Bulevara Z.Djindjica.

  • Dalibor

    13:41 // 15. 2. 2011.

    ispravka. Na slici je "ZapadnaKapija" tj. cuvena jednosmerna ulica koja ide od Doma zdravlja ka POsti., a ne obilaznica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: