Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 11. 7. 2023.

| Društvo

76.000 evra za suzbijanje glodara u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pacov
Nikola Skoko 50% suvlasnik "Ekosa"; ilustracija; foto: flickr/Daniel R Blume

Više od 8,9 miliona dinara Grad Niš će ove godine platiti suzbijanje glodara, a firme koje će je obavljati su Sanit M&M, Eko-san plus i Ekos DDD. Suvlasnik Ekos-a Nikola Skoko do jula bio je na čelu javnog preduzeća Beogradski park, čije je osnivanje tokom Šapićevog mandata za deo javnosti bilo sporno, a opozicija ga naziva preduzećem za “uhlebljenje stranačkih kadrova”.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Skoko je suvlasnik 50% Ekos-a, 50% vlasništva ima Miroslav Malbaša, a direktor je Marko Malbaša. To preduzeće u Nišu obavlja i zaprašivanje protiv komaraca i krpelja.

Do jula Skoko je bio na čelu javnog komunalnog preduzeća Beogradski park, koje je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavljivao još septembra prošle godine, kao i osnivanje preduzeća Naplata prevozne usluge. Novi v. d. direktora Beogradskog parka je Dejan Ribać.

Iz dela opozicije tvrdili su da je reč o preduzećima koja će imati iste delatnosti kao već postojeća i da će Beogradski park raditi paralelno sličan posao kao Zelenilo, pa su ga nazivali firmom za “uhlebljenje stranačkih kadrova” i "preduzećem u preduzeću".

Niški Sanit M&M i beogradski Eko-san plus javili su se na tender zajedno sa Ekos-om i bili jedini ponuđač. Grad Niš će im deratizaciju platiti 8.950.202,45 dinara.

U planu je da se u Nišu tretiraju podrumi u ukupno 2.216 zgrada, 45.507 objekata individualnog stanovanja, 8.970 poslovnih prostora, 453.567 kvadrata parkovskih površina, 1.320.600 kvadrata površine na grobljima, 325.600 kvadrata deponije i 71.012 kvadrata pijace. Tretmani se planiraju i u vrtićima i osnovnim i srednjim školama.

Na spisku je i 152.000 kvadratnih metara priobalja, 50.000 kvadrata nalazišta Medijana, kao i 83 divlje deponije površine 219.790 kvadrata. Biće tretirano i 12.850 kanalizacionih šahti, a iz Grada su na listu stavili i tri naselja koja nazivaju“nehigijenskim” - Šljaku, Crvenu Zvezdu i Stočni trg.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    15:03 // 11. 7. 2023.

    Pa, ostavite ulične mačke na miru, pomognite im, nahranite i napojte ih (pogotovu po ekstremnom vremenu)- pa nećemo ni morati da se trujemo mišomorom. Glodara neće ni biti. Ljudskoj gluposti nikad kraja.

  • Zlobnik II

    13:53 // 11. 7. 2023.

    Kada bi uspeli da "glodare" suzbijemo - cena nije bitna! A ima ih mLogo !

    • Tajanstveni Alan

      20:43 // 11. 7. 2023.

      Postoje u ovom gradu, mnogo miseva,a da nisu glodari ! Na primer ,direktori komunalnih preduzeca, ustanova, nacelnici uprava, a svi u vd stanju...
      Ne smeju iz svojih rupa da izidju, ako Templarka ne odobri !

  • profesor

    13:23 // 11. 7. 2023.

    pa lepo, na kraju će nam izađe povoljno - iljadu evra po miša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: