Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 15. 1. 2020.

| Društvo

80 tajmera na semaforima uskoro u Nišu - odbrojavaju i čuvaju okolinu

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Semafor NJegoš škola
Uskoro tajmeri na semaforima; Ilustracija; Foto: S. M.

Nakon dopremanja brojača vremena ili tajmera, počeće i njihovo postavljanje na niškim raskrsncama i ulicama, kaže gradski većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović. 80 tajmera trebalo bi da informiše vozače o trajanju crvenog ili zelenog svetla, ali i da se pobrine za čistiji vazduh, jer motor može i da se gasi na većim raskrsnicama na kojima se duže čeka.

Vojinović pojašnjava da brojači vremena na semaforima doprinose da vozači budu bolje informisani.

Daju doprinos njihovom bezbednijem ponašanju, efikasnijoj opsluzi u okviru saobraćajnog procesa, povećanju zaštite životne sredine i smanjenju zagađenja vazduha - kaže Vojinović.

Potpisan je ugovor o nabavci ovih uređaja, a većnik kaže da će biti postavljeni na svim bitnijim raskrsnicama u gradu i pešačkim prelazima sa semaforom.

Rok za isporuku brojača vremena od strane dobavljača je početkom sledećeg meseca, a nakon toga, u zavisnosti od vremenskih uslova, krenuće sa njihovim postavljanjem na terenu - priča Vojinović.

kamere ured2 foto A. S Oprezno kod Ureda, uskoro kazne i za snimljene prekršaje; foto: A. S. arhivaPored tajmera, novina na niškim ulicama biće i saobraćajne kamere kod Ureda čiji je tehnički prijem, kako kaže Vojinović, u toku.

One će i zvanično početi da beleže prekršaje vozača čim MUP da zeleno svetlo, a Grad Niš sa njima potpiše ugovor.

Još jedna novina jeste i semafor na pešačkom prelazu kod “Kalče”, čije je postavljanje, kako se vidi na terenu, već počelo, ali zvanične potvrde iz Direkcije za izgradnju grada još nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    16:28 // 3. 2. 2020.

    Moze da se ugasi al posle nece da se upali jer ste dozvolili uvoz krseva!

  • Mina

    12:06 // 16. 1. 2020.

    Uvođenje tajmera neće smanjiti zagađenje vazduha ali će napuniti nečije džepove. Stručnjaci koji mogu da reše problem su po strani. To je i razumljivo, sekretar za zaštitu životne sredine završila je poljoprivredni fakultet, a predsednik Radne grupe je ISTORIČAR. Nije li vas sramota da govorite o kvalitetu vazduha kada nemate nijedan čas nastave o životnoj sredini.

    • Niste u pravu!

      14:18 // 16. 1. 2020.

      Ne slažem se sa vama i na koje to stručnjake mislite jer na one koje je sa sobom ustoličila demokratska stranka koja je u toj istoj gradskoj upravi dok je bila na vlasti zaposlila 90 posto svog kadra uglavnom svoje rođake zetove koji sada spavkaju u toplim kancelarijama i čekaju izbore da vide da li će da napreduju na više pozicije ako se vrate Žutki ili će i dalje da spavkaju i da zezaju ostale!

    • Ouzo

      05:32 // 17. 1. 2020.

      I,da dodam da je vecnica za kulturu,do postavljenja,jednom u zivotu usla u pozoriste,da gleda Ivkovu slavu !
      Sto se "ugradnje" tice,potpisujem !

  • GOJKO

    10:42 // 16. 1. 2020.

    Koliko je nepotrebnih stvari predlozila Agencija za saobracaj, a podrzao MUP. Sve u cilju otimanja para...svetla danju, sertifikati razni itd.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: