Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 10. 7. 2019.

| Društvo

800 mladih sadnica posađeno u svih 5 niških opština

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
nove sadnice
Najviše sadnica dobila Opština Medijana; foto: JKP Mediana Niš

Nakon što su neka stabla posečena po Nišu, iz JKP Mediana su objavili da su zasadali nove, a konačno je stigao odgovor i koje lokacije su ozelenjene. U svih 5 niških opština niklo je 800 mladih sadnica, a kažu da ih je najviše u Opštini Medijana.

U zimskim mesecima kada se u Nišu teško disalo, širom Niša su se sekla stabla koja obezbeđuju kiseonik i zato je veliki broj građana negodovao. Iz JKP Mediana su objasnili da drveća uklanjaju jer su trula i najavili da će saditi nova.

Potom su obećanje delimično i ispunili i u ulicama oko nišavskog keja posadili mlado drveće. Potom su u maju medijima prosledili dopis o akcijama koje su sprovodili, a pohvalili su se i novim drvoredom u gradu. Međutim, osim da je Niš dobio 800 mladih sadnica, nisu dali više informacija.

O kom drveću je reč i gde je sve posađeno pitali su novinari Južnih vesti nekoliko puta, a prvi put još 21. maja. Odgovori su stigli tek dva meseca kasnije i to tek nakon što su se novinari požalili načelnici Nišavskog okruga Dragani Sotirovski na netransparentnost Mediane, a odgovori na niz pitanja koja su im upućena stigli su sa mejla Nišavskog okruga.

U odgovoru piše da su sadnice zasađene tamo gde je bilo mogućnosti i potrebe i to u svih 5 niških opština, a najviše u Opštini Medijana.

Lokacije: Bulevar Zorana Đinđića, Sarajevska, kej pored Nišave od hotela Niški Cvet do mosta Mladosti, Bulevar 12. februar - kosina kod nadvožnjaka, Matejevački put, Trg 14. oktobar, Bulevar Medijana, Brzi Brod, ulice: Učitelj Milina, Tome Roksandića, Filipa Višnjića, Čairska, Hajduk Veljkova, Vase Pelagića, naselje Stevan Sinđelić, Knjaževačka, 7. juli, Kozaračka, Bubanjski heroji, Branka Radičevića, Stari park, Jelašnica, Prva Kutina, Magdon, Majkovskog, okretnica Duvanište, Bulevar Car Konstantin, Svetosavska, Vardarska, Trg Pavla Stojkovića, ugao Obilićev venac i Hilandarska, Vojvode Mišića, Dimitrija Tucovića, Jablaničkih odreda, Beogradska, Nišavska, okretnica Ćele Kula, Obrenovićeva 124 - navodi se u odgovoru JKP Mediana.

Kako je na Medianinom sajtu objavljeno, direktorka sektora za održavanje javnih zelenih površina Tanja Radić je rekla da su uglavnom posađeni četinari i listopadno drveće. Neke mlade sadnice zamenile su ono koje je bilo staro, trulo i opasno za građane, a dodaje i da se uvek zasadi više nego što je bilo posečeno.

Podsetimo, novinari su tek nakon "intervencije" dobili odgovore i na pitanja gde su i kada će biti vraćene kante za smeće koje su uklonjene. Naveli su da su neke već vraćene na svoje mesto, a da će druge biti postavljene kada posebna radna grupa donese odluku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    16:07 // 10. 7. 2019.

    Jedno vece drvo, recimo javor od 20-30 godina ima zelenila koliko svih 500 sadnica koje su ovih dana posadjene. Sadnice moraju da se sade da bi kroz 30 godina one bile velike, ali starije drvece ne sme se tako olako seci do kraja.

  • пилот

    14:32 // 10. 7. 2019.

    Слика је стара месецима.Да,у Светосавској улици јесте посећен стари и посађен нов дрворед. Та улица је једна од споредних улица улици Краља Стевана Првовенчаног, где су била некада лепа и велика стабла остала су сада места затрпана шутом или су асвалтирана.Нема ни правилног дрвореда а стоји ругло празних кругова.Млади дрворед у Вождовој већ удара у струјне каблове. Изађите мало из канцеларија

  • Zdenko

    11:36 // 10. 7. 2019.

    Dzabe vam sto sadite sadnice svake godine i ne polevate ih, pa se sve osuse! Neko debelo pere pare od kupovine sadnica na lokalnom nivou! I tako svake godine; kupuju se, sade , osuse, pa naredne opet kupuju od para gradjana Nisa.

    • Scala

      16:10 // 10. 7. 2019.

      Aman ljudi vise sa tom teorijom zavere(politika,pranje para.......)ako znas kako treba dragi Zdenko ukljuci se u sadnju,a nemoj mo samo da kritikujemo ljude kad nesto hoce da urade

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: