Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 12. 9. 2013.

| Društvo

9 lekara "izborilo" posao u Kliničkom

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Medicinari koji su bili najbolji među 170 kandidata, koliko je polagalo test boreći se za mesto lekara u niškom Kliničkom centru, imaju između 27 i 29 godina, a njihova prosečna ocena viša je od 9,8.

Prvi na preliminarnoj rang listi je Marko Stanojević sa prosečnom ocenom 10 tokom studiranja, ali i sa maksimalnih 40 bodova na testu.

- Za razliku od studija, test nije bio težak jer je bilo dovoljno vremena da se pripremi - kaže Marko.

Oblast koja ga posebno interesuje je hirurgija, ali će, kako kaže, sa planovima pričekati dok ne izađu konačni rezultati i sve bude zvanično.

Prema preliminarnim rezultatima “ispod crte” je ostalo oko 40 kandidata koji su test uradili bez greške, dok je oko 20 njih bilo bez ijednog boda.

Kandidati su, kako je ranije najavio direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, polagali test kako bi bile sprečene eventualne intervencije prilikom zapošljavanja, a pre testa, direktor je kako kaže, primio blizu 300 pokušaja urgencija.

Na ovaj način, želeli su, prema rečima Radovanovića da izbegnu praksu da se najčešće zapošljavaju deca profesora i lekara koja tokom studiranja imaju visok prosek.

Testovi su se, rečeno je, polagali pred komisijom, kamerama i u prostoriji sa ometačima signala za mobilne telefone.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Doktor

    21:49 // 15. 9. 2013.

    Test je samo Farsa. Od prvih 50, njih 40 je imalo maksimalni broj poena!! Tako je odlučujuću ulogu imala prosecne ocena. ja bih se pre lečio kod nekog sa poštenih 6.00 nego kod prof. dece sa 10.0!!

    • Student

      07:27 // 16. 9. 2013.

      Eeee kad bi znao kako se 6-ice dobijaju ne bi se lecio kod njih veruj mi! :)

  • anonimni

    12:45 // 15. 9. 2013.

    @PB- pa policija i jeste objavila, ali vi niste citajte malo Novosti pa ćete videti. Nego da ne širimo više polemiku, Vaš portal, Vaša politika vođenja.

  • anonimni

    06:11 // 15. 9. 2013.

    @PB- pa po tome što nijedan kritičan tekst nije izašao o Noletu i Radetu. Npr. biografije istih, pozicija na medicinskom fakultetu, optužbe za lažne pretnje, novi posao Noletove žene itd.

    • Predrag Blagojevic

      12:24 // 15. 9. 2013.

      Obe biografije su objavljene u "Ko je ko?", da li su optužbe lažne mora da utvrdi policija, a "kritični" tekstovi objavljivani su uvek kad smo imali dokaze.

    • Ivana

      13:55 // 15. 9. 2013.

      Ponovo ce neko da me "pljuje" ali neka. Mene na primer bas briga ko sta vozi i koji posao radi necija zene. Mene jedino interesuje da li ce u budzetu biti para da se ljudi zaposle.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: