Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 5. 9. 2020.

| Društvo

93 pacijenta na lečenju u kovid bolnicama na jugu, preminule još 2 osobe u Srbiji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
korona
Ukupno na lečenju 93 pacijenta, ali nemaju svi potvrđen virus; foto: Vanja Keser

U Nišu, Leskovcu, Vranju i Surdulici su hospitalizovana 93 pacijenta u kovid bolnicama, a na respiratorima u Kliničkom centru je njih četvoro, prema novim zvaničnim podacima. U Srbiji su još dva pacijenta preminula od korone, a od 7.848 testiranih osoba njih 77 je pozitivno na virus.

Klinički centar Niš ima 52 pacijenta na lečenju, njih 15 sa potvrđenim virusom korona, navode u izveštaju, a među hospitalizovanima nema dece i 4 pacijenta su na respiratoru.

U leskovačkoj kovid bolnici je 7 pacijenata i kažu da nijedan nema potvrđenu koronu, kao i da je bilo 2 prijema i toliko otpusta, 1 pacijent je prebačen u KC Niš, a na kiseoniku je njih dvoje.

26 pacijenata je na lečenju u tri kovid bolnice u Vranju, a njih 10 ima potvrđenu koronu.

Trenutan broj slobodnih mesta je 154. Otpuštena su dva pacijenta, a od ovog broja, jedan pacijent transportovan je u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici. Takođe, na lečenje su primljena četiri nova pacijenta - navode na sajtu grada.

U Surduličkoj bolnici je 8 pacijenata, a njih 5 ima virus.

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 7.848 osoba od kojih je 77 pozitivno, a zvanično su još dva pacijenta preminula od posledica virusa.

Navode i da je na respiratorima 38 pacijenata, hospitalizovano je 489 ljudi, a od početka epidemije je od korone preminulo zvanično 723.

Inače, u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu zabeležen je 1 novooboleli od korone i on je iz Leskovca, a u Zavodu za javno zdravlje kažu da čekaju rezultate iz laboratorije Vatreno oko u Nišu za još 50 testiranih.

U Vranju je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 80 pregleda, od toga 24 prvih, a 56 kontrolnih. Navode na sajtu grada i da su urađena 32 brza testa i 19 PCR, ali ne i da li je u poslednja 24 sata bilo novoobolelih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: