Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 8. 10. 2023.

| Društvo

"A sad, da izađete na glasanje" - dokumentarac o kupovini glasova u Kukulovcu premijerno na jugu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Foto Kareja
Ističu da je ovo dokumentarac o stvarnoj kupovini vladavine prava; foto: Kareja

Razmena "glasovi za asfalt" u Kukulovcu kraj Leskovca na izborima 2020. godine, našla se u dokumentarcu A sad, da izađete na glasanje, pančevačkog Udruženja građana ”Institut za istraživanje korupcije Kareja”, koji će premijerno prikazati 10. oktobra u Nišu i Leskovcu, a sutradan i u Vranju.

Stvarna prodaja vladavine prava osnovna je tema dokumentarca snimljenog u Kukulovcu, za koji su iz "Kareje" u julu uspostavili i "školu" i proveravali da li je asfaltiranje seoskog puta, zbog koga su i dali poverenje naprednjacima na izborima održanim pre 3 godine, zaista promenilo njihove živote.

Dokumentarni film u trajanju od 27 minuta, koji ima i nekoliko igranih scena, snimljen je početkom jula u selu Kukulovce, južno od Leskovca, u okviru Prve interaktivne umetničke predstave “Berza vladavine prava – Kukulovce 2023” održane u Kukulovcu. Gledaoci će videti veoma zanimljive scene stvarne prodaje vladavine prava, kao i da saznaju koja je njena vrednost - ističu organizatori.

Vizual-projekcije-na-Jugu(1) Ističu da je ovo dokumentarac o stvarnoj kupovini vladavine prava; foto: Kareja Premijere organizuju na jugu Srbije - pres konferencija i promocija biće održana 10. oktobra u 12 sati u Media i reform centru u Nišu, a potom i premijera istog dana od 18 sati u Leskovcu, u prostorijama Mesne zajednice Milentije Popović.

O filmu će govoriti: Siniša Janković idejni autor i scenarista filma, jedna od protagonista filma glumica Amaterske trupe Dramateri iz Leskovca Bojana Stefanović i stručni consultant Kareje adv. Zlatan Vulić - najavljuju organizatori.

Sutradan, 11. oktobra, dokumentarac će prikazati i u Vranju, od 12 sati u Medijskom skloništu.

U dokumentarcu ima i igranih scena, a kažu da glavnu žensku ulogu igra glumica amaterskog pozorišta iz Leskovca Bojana Stefanović, glavnu mušku ulogu akademski glumac Nenad Mitrović iz Kukulovca, dok važnu dokumentarnu ulogu u filmu imaju građanke i građani Kukulovca i Šišinca, kao publika interaktivne umetničke predstave.

Podsetimo, zbog neispunjenog obećanja još iz 2017. godine, da će njihova ulica duga 2,5 kilometara biti asfaltirana, meštani sela Kukulovce su pred izbore 2020. godine najavili bojkot, ali su samo par dana nakon toga selo posetili direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i najavili rešavanje tog problema. U nedelji kada su građane očekivali izbori - ulica je asfaltirana, a Kukulovčani su, baš kao i 2017. godine, izašli na izbore i dali svoju podršku vladajućoj partiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    08:13 // 15. 10. 2023.

    Za nešto malo asfalta direktno doprinose sveobuhvatnom uništenju Srbije.

  • Auttrikter

    19:21 // 9. 10. 2023.

    Nama u Nisu, ni ucena ne bi pomogla ! Naprotiv, dobili bi jos vise rupa po ulicama i deponija, psa lutalica,prosjaka...

  • Sasa

    14:28 // 8. 10. 2023.

    Svaki gradjanin je vlasnik svoga glasa i on glasa za onog od koga ocekuje licnu korist. Bilo da, kada ga izabere, da ce mu taj koji ga je birao svojim angazmanom doneti neki benefit, bilo da smatra da je jedini benefit koji moze da izvuce od svoga prava glasa da ga naplati u novcu pre izbora.

    • decak

      23:41 // 8. 10. 2023.

      Sasa, placanje glasa pre izbora je kriminalna radnja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: