Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 18. 3. 2016.

| Društvo

AOM: Napadom na KRIK provladini mediji štite državni kriminal

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti, N1
490x370-stevan.jpg
Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović; foto: mc.rs

Mediji bliski vlastima predvode novu, organizovanu seriju napada na istraživački portal KRIK i urednika Stevana Dojčinovića, čime štite državni kriminal, kažu iz Asocijacije onlajn medija (AOM).

Ovaj portal je, kako kažu u asocijaciji, od svog osnivanja na udaru provladinih medija - “Informera”, “Pinka” i “Studija B”, sa ciljem da “uguše medijske slobode i dezavuišu istraživačke centre koji otvaraju pitanje korupcije u samom vrhu vlasti”.

1794751-1068300629877712-4142246358183846586-n-(1) Jučerašnja naslovnica "Informera"; foto: FB strana "Organized Crime and Corruption Reporting Project"Najnoviji napadi su, kažu, počeli gostovanjem urednika tabloida “Informer” Dragana J. Vučićevića u jutarnjem programu TV “Pink”, a nastavljeni su u jučerašnjem i današnjem izdanju “Informera”.

U tekstu „Mafija udara na porodicu Vučić“ ponovljene su optužbe na račun KRIK-a, po kojima navodno ovaj portal i njegov urednik Stevan Dojčinović pripremaju lažnu aferu o nekretninama porodice premijera sa ciljem da „nateraju Vučića da odustane i za premijera predloži nekog drugog“ - navodi se u saopštenju AOM-a.

U ovoj asocijaciji smatraju da posebno zabrinjava činjenica da je urednik “Informera” upućen u to šta KRIK trenutno istražuje, te se postavlja pitanje curenja informacija iz državnih organa.

AOM postavlja pitanje državnim organima: ko je uredniku „Informera“ Draganu Vučićeviću dao podatke i kako su te informacije došle do njega.

Oni se pridružuju zahtevu NUNS-a upućenom MUP-u da se se istraži i obavesti javnost da li pojedine informacije iz tekstova objavljenih u „Informeru“ potiču iz državnih organa, kako su te informacije došle do ovog tabloida i da li neko iz državnih organa prati i prisluškuje Dojčinovića i novinare portala KRIK.rs. informer2 Napadi se nastavljaju i danas; foto: printscreen sajta informer.rs


Dojčinović: Verujem da smo pod ozbiljnim nadzorom

Urednik portala KRIK Stevan Dojčinović za N1 kaže da, sudeći po novinskim napisima, jedini način da urednik “Informera” zna podatke o tome šta novinari KRIK-a istražuju jeste “da neko vrši ozbiljan nadzor nad radom novinara KRIK-a”.

To objašnjava i fotografija koja se pojavila na naslovnoj strani, tako da verujem da smo pod nekom ozbiljnom obradom i to je, ja mislim, najstrašnije u ovoj priči - kaže Dojčinović a prenosi N1.

On je rekao i da novinari ovog portala sve češće primećuju ljude koji ih mobilnim telefonima slikaju na ulici ili u kafićima. Zbog svega toga će se, kaže za N1, obratiti nadležnim državnim organima, dok će protiv “Informera” podneti tužbu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: