Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 18. 10. 2021.

| Društvo

Advokat tvrdi da iz Parking servisa Niš pogrešno iscrtavaju parking mesta, a onda pišu kazne

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
241451790_261313669203222_2990952172697556180_n
Parking mesto nije na propisanom mestu, kaže advokat; foto: T. T.

Iako uredno plate parking mesto, Nišlije se sve češće suočavaju da im auto odnese "pauk" jer se utvrdi da su nepropisno parkirali. Tako je jedna Nišlijka kažnjena jer njen automobil nije bio dovoljno udaljen od zgrade, iako za propisanu udaljenost i nema prostora. Njen advokat Miloš Savić tvrdi da iz Parking servisa kažnjavaju i naplaćuju i tamo gde su sami nezakonski iscrtali mesta za parkiranje.

Sa trotoara u Ulici Kej Mike Paligorića uklonjeno je vozilo, jer je bilo nepropisno parkirano. Zato je Nišlijki napisan i prekršajni nalog, a njen advokat Miloš Savić ukazuje da to parking mesto nije po zakonu ni obeleženo. 241529870_582792909800895_3014906718041078278_n Prekršajna prijava vozaču; foto: M. S.

Parkirala je vozilo tako da stane na obeleženo parking mesto i pustila poruku. Ona je pustila poruku, parkirala se, jednim točkom nagazila malo bliže zgradi, ali do parking mesta ima metar, nema 1,60 i ona nagazi tako da ima 80 centimetara da ostane, i pauk dođe i odnese joj auto - kaže Savić.

To znači, kaže, da je Nišlijka parkirala vozilo na parkingu koji je pogrešno iscrtan.

Zakon o bezbednosti saobraćaja kaže da mora najmanje 1,60 da bude udaljeno vozilo od zgrade, odnosno na trotoaru da se ostavi 1,60. Ona je ostavila 80 centimetara, a Parking servis je ostavio metar samo. Znači, Parking servis je iscrtao mesto pogrešno, iscrtao je parking mesto gde nije dozvoljeno parkiranje jer nema 1, 60 - objašnjava.

Zato što iscrtavaju pogrešno parking mesta, a onda pišu kazne, Savić navodi da će podneti zahtev o sudskom odlučivanju.

Da li je parking mesto po Zakonu obeleženo i na koji način je Nišlijka parkirala vozilo pa joj je naplaćena kazna su pitanja koja su novinari poslali Parking servisu, ali nema odgovora ni posle mesec dana.

I dok su u nekim ulicama parking mesta tako iscrtana na trotoarima da skoro da nema mesta za pešake, u drugim situacijama se vozači kažnjavaju kada autom "uđu" u deo namenjen pešacima.

To se dogodilo Nišliji Nikoli Markoviću koji je pre nekoliko dana parkirajući u Ulici Sime Matavulja prednjim delom pregazio liniju na trotoaru i upao u pešačku zonu. Pauk mu je odneo auto, ali, iako je svestan propisa, smatra da se kazne selektivno naplaćuju. pauk podiže auto Nišlije se žale na sve češće uklanjanje vozila; foto: JV/J. A.

Problem je u dvostrukim aršinima. Ravnao sam se sa vozililma pored sebe, pa nisam ni primetio da je moj auto sporan. Kad neko slučajno upadne u posed za pešake nose ga, to košta sve oko 13.000, ako ne platiš u roku od sedam dana. Na depou nisam video da stoji neko skuplje vozilo, nemoguće da svi sa skupim autima ne krše propise - kaže Marković.

Ukazuje i na to da su na nekim lokacijama u Nišu parking mesta iscrtana na celim trotoarima, što onemogućava građanima kretanje.

Ljudi ne mogu da se kreću trotoarima jer hoće da uzmu neki dinar preko da bi isplatili svoje stranačke kadrove u preduzeću koje, realno, ničemu ne služi. S druge strane, tamo gde oni okupiraju zemljište, nije problem što nema prostora za pešake - dodaje.

Zaključuje da bi "pauk" trebalo da je rešenje za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila tamo gde zaista smetaju, a ne, kako navodi, sredstvo za pljačku naroda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Kostić

    07:30 // 20. 10. 2021.

    "Parking servis"naplaćuje i na mesta koja nisu obeležena,odnosno boja,a ja je zovem kreda,obrisana je.Kod tvrđavske pijace po onim rupčagama od trotoara nigde se ne vidi obeleženo parking mesto,a naplaćuju.Setimo se da su zimi posle snega morali da sklone sneg da bi se videlo obeleženo mesto za parkiranje,a u Zakonu o saobraćaju stoji da je obavezna vidljivost boja 75%,kako bi se ispoštovao zakon

  • Stevo

    11:47 // 19. 10. 2021.

    Znači,zakon o saobraćaju važi sve dok parking servis ne odluči drugačije.

  • Saki

    09:56 // 19. 10. 2021.

    Gledajući ovako, da nako (nislije) namerno dovodi u zabludu druge (takodje nislije) jedini zaključak koji može da se izvede je da smo jedni drugima neprijatelji. To ne može na dobro da se završi. Sem ako se ne "sprijateljimo".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: