Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 18. 10. 2021.

Advokat tvrdi da iz Parking servisa Niš pogrešno iscrtavaju parking mesta, a onda pišu kazne

241451790_261313669203222_2990952172697556180_n Parking mesto nije na propisanom mestu, kaže advokat; foto: T. T.

Iako uredno plaćaju parking mesta, Nišlije se sve češće suočavaju sa uklanjanjem automobila zbog nepropisnog parkiranja. Pojedini ukazuju da Parking servis piše selektivno kazne, kao i da belim linijama na određenim lokacijama okupiraju gotovo cele trotoara, dok na drugim mestima naplaćuju kad auto malo "zakorači" u pešačku zonu. Advokat Miloš Savić ističe da iz preduzeća kažnjavaju i naplaćuju i tamo gde su nezakonski iscrtali mesta za parkiranje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan,Niš

    13:43 // 18. 10. 2021.

    De bre Nišlije,strpite se još malo dok ne dođu sokolove oči posle na svoje oči zaboravite jer če vi traže nalaz od oftamologa da dokazujete imate li plus ,minus,raspoznavate li boje po put ???

  • Šofer

    14:03 // 18. 10. 2021.

    Kada vam na ulici otmu bilo šta, to je razbojništvo. Međutim, kada vam organizovana grupa otme auto vi ste krivi i vi plaćate kaznu. Ako se neko loše parkira neka mu naplate kaznu kao kad prođe raskrsnicu na crveno. Nema razloga da se legalizuje razbojništvo.

    • Razmisli malo...

      15:18 // 18. 10. 2021.

      Prolazak na crveno mnogo više košta, čak i do 40000 dinara. Ja sam protiv pauka sem u slučaju gde je vidno bahato parkiranje, gde pešak mora sići sa trotoara i ići kolovozom, roditelji sa decom, i tome slično. U tim slučajevima kao i onima na sva 4 'migavca "samo 5 minuta po lek" pauk treba da nosi. Ali nažalost on to ne radi, već podižu sirotinju koja uglavnom greškom parkira negde gde ne treba.

    • R a l e x i c

      20:09 // 18. 10. 2021.

      Ukoliko parkirano vozilo ometa saobracaj ili pesake odnosi ga "pauk"...Ukoliko ne ometa, treba napisati kaznu za nepropisno parkiranje i kraj...medjutim vozila se nose iz samo niima znanih razloga! A ovi sto odnose ponasaju se kao da su trotoari njihovi a od ulaganja, ulozili su samo koj kilogram farbe i vozilo za odnosenje......

  • Čudesni dribling

    14:14 // 18. 10. 2021.

    Hmmm... Ako se auto malo zipuje, uterao bih ja njega tu!

    • Smuk

      16:24 // 18. 10. 2021.

      @Čudesni...: Više sam tj. najviše sam dipl. oec. i ne znam da zipujem kola!Ja bi' mogao bih da radim kao VD svega i svačega ali nemam "referencu" - nEsam sa svi nji!Čim umeješ da zipuješ , uz moj blagoslov, izzipuj im sve i uteruj i kola i parkinzi i mostovi i k...ocke i stanovi za zeta i potkrovlja za njuma a i "Poštansku štedionicu i apoteke...A mogao bi i drogerije iz "Jovanjicu"!"Šta bi dao da

    • Čudesni dribling

      17:01 // 18. 10. 2021.

      Smuk,
      Sve se toj može zipuje, al kad se trebe primeni mora se unzipuje, a tad se lako mož napuni disk pa da se OS pokvari, što podrazumeva još veće glavobolje, reset, nonboot, reinstal, Jovo-nanovo, i takooo...

  • Milos

    15:34 // 18. 10. 2021.

    Iscrtavaju parking mesta koja su nejednake velicine, a iscrtavaju ih i tamo gde su preblizu raskrsnice, odnosno pesackih prelaza i time smanjuju preglednost i ugrozavaju pesake!

    • Miloš

      17:48 // 18. 10. 2021.

      Primer raskrsnice Vardarska-Petra Vučinića. ko se uključuje iz Petra u Vardarsku, ne vidi vozila sa leve strane. P. mesto iscrtano na metar od ulice!

  • Pantelejac

    16:05 // 18. 10. 2021.

    Ul. Gornj.matejevačka, trotoari puni, pauk nosi sa gornjeg dela a ispod ne, zašto!? Pešaci moraju na kolovoz, saob.policija kaže da pišemo peticiju??

    • Ika

      18:22 // 18. 10. 2021.

      A normalno kada niže žive likovi povezani sa Sns-om....

  • Velimir Nedeljkovic

    17:16 // 18. 10. 2021.

    Slazem se da je"pauk"sredstvo za pljačku naroda,a trebalo bi da je rešenje za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila,tamo gde zaista smetaju.Voleo bih da se javi neko ko je dobio sudski spor sa Parking servisom.Ja sam spor izgubio po Zakonu o upravnom postupku, koji dopusta preinacenje prekrsajne prijave iz zabrane parkiranja u ugrozavanje bezbednosti saobracaja.Tako je Policija uvek u pravu

  • Filozof

    17:56 // 18. 10. 2021.

    ... jedan vlasnik jednog niskog kafica prisvojio javnu povrsinu za sopstveni parking a prilaz sam obojio zutom bojom iako ima prilaz iz susedne ulice dok Parking servis sa tog mesta redovno podize automobile... I sve to se desava na samo 50m od Komunalne policije kojoj ne smetaju na kolovozu kante, stolice, plasticne gajbe, dzakovi s peskom, plasticna burad, cigle i uzurpirane javne povrsine ...

  • Tajanstveni Alan

    18:04 // 18. 10. 2021.

    Godinama citamo i trpimo bahatost, ovog preduzeca gde je 99% clanova iz vladajuce stranke ! Nema fajde, niko od ostecenih, gnevnih da predlozi necin borbe, proteste ... Ovako , nista se ne dogadja, pas laje, vetar nosi i svako cudo za tri dana ! Udruzenje stanara, bar je imalo akciju, isli su za paukom i trubili, bacali na depo toalet papire. Sada se svodi na tuzbe, kukanje i psovanje !

    • Milun Parking

      19:09 // 18. 10. 2021.

      tačno da je članstvo u PS jako ali ne zanosite se glupostima. Platite kaznu dok nije narasla.

  • Dejan andrić

    18:08 // 18. 10. 2021.

    Voleo bih i da neko od policije, ili neko ko kontrolise rad pauk servisa u Nišu, obrate paznju i kako se slepaju vozila po Nisu! Imaju par kamiona koji podignu prednji deo auta i bez "pomocnih tockova" koji se podmecu ispod zadnjeg dela, osim ako taj neko nije podigao rucnu, odnose auta i vozaju tako po gradu sto je po zakonu o saobracaju zabranjeno... Dakle ispravno vozilo se ne sme tako slepati!

  • Stanko

    19:10 // 18. 10. 2021.

    Trebalo bi oformiti komisiju od udruzenja gradjana ili nezavisnih clanova koja bi imala 3-5 clana i koja bi morala da svake parking mesta obidje i utvrdi koja su mesta lose iscrtana, ulice ili pozicije nebezbedne i da njihova odluka bude izvrsna. Tako bi stali na rep ovima iz Parking servisa

  • danija

    19:41 // 18. 10. 2021.

    Ali zato preko puta parka Sv.Save tik ispred samog kruznog toka u desnoj traci non stop parkiran crni Nisan Juke. Niko da mu pridje.

  • Aleksandar

    20:57 // 18. 10. 2021.

    Kadija te tuži, kadija te sudi.
    Sve ovo što je navedeno kao nepravilno od Parking servisa je 100% tako, ali ko im šta može u ovakvom državnom sistemu.
    Nama nema pomoći, "samo plaknimo usta"
    Meni su hteli da podignu auto sa obrazloženjem da nemam od zamišljene srednje linije na ulici, toliko i toliko, zaboravio sam koliko.
    A ton je bio totalnu uličarski.

  • Sima

    21:05 // 18. 10. 2021.

    Pa pitajte Sotirovski poglavicu!!! Ne bi oni ništa smeli da iscrtaju da nisu sa njom u dilu!! Crna rupa u Nišu za koju se cela vlada pravi blesava!!!!

  • Vlajko

    23:07 // 18. 10. 2021.

    Oko zgrada br:1,3,5 u Sremskoj ulici tj.prilaz od med.fakulteta UZAS.Skoro pogrebno vozilo nije moglo da prodje 2 sata.NIKO NE REAGUJE.Takodje kod novog klin.centra kod pruge,gosti kafane Izvor kako stignu parkiraju,a tek sto ne postuju pravce kretanja.Gospodo saobracajci i parking servis malo se potrudite.Na ove dve lokacije ima musterija za zetvu od kazni.

  • Saki

    09:56 // 19. 10. 2021.

    Gledajući ovako, da nako (nislije) namerno dovodi u zabludu druge (takodje nislije) jedini zaključak koji može da se izvede je da smo jedni drugima neprijatelji. To ne može na dobro da se završi. Sem ako se ne "sprijateljimo".

  • Stevo

    11:47 // 19. 10. 2021.

    Znači,zakon o saobraćaju važi sve dok parking servis ne odluči drugačije.

  • Boban Kostić

    07:30 // 20. 10. 2021.

    "Parking servis"naplaćuje i na mesta koja nisu obeležena,odnosno boja,a ja je zovem kreda,obrisana je.Kod tvrđavske pijace po onim rupčagama od trotoara nigde se ne vidi obeleženo parking mesto,a naplaćuju.Setimo se da su zimi posle snega morali da sklone sneg da bi se videlo obeleženo mesto za parkiranje,a u Zakonu o saobraćaju stoji da je obavezna vidljivost boja 75%,kako bi se ispoštovao zakon

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: