Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 31. 10. 2014.

| Društvo

Advokatska komora suspendovala Džunića

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
dzunic
Protiv Džunića podignuta i optužnica zbog teže povrede dužnosti advokata; Foto: D.Vidojković

Zbog nepoštovanja obustave rada niška Advokatska komora je donela rešenje o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom za petoro advokata, a jedan od njih je i Boban Džunić koji je javno kritikovao obustavu rada.

Prema rečima predsednice Advokatske komore Niš Brankice Orlović, od početka protesta Komora je podnela sedam disciplinskih prijava protiv advokata koji su prekršili odluku kojom je utvđena organizacija protesta sa obustavom rada.

Njih petoro je suspendovano, dok je protiv dvoje prijava podneta pre par dana i čeka se izjašnjenje tih advokata, nakon čega se donosi odluka.

Među advokatima protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak su Boban Džunić i Dragan Dozet, koji su se javno protivili prekidu rada.

Advokati Boban Džunić i Dragan Dozet, poznati u javnosti po istupima i javnom priznanju da krše obustavu rada, pokazali su na nedvosmislen način da ne poštuju odluke Komore. Protiv Džunića je, a nakon izjašnjenja, disciplinski tužilac podigao optužnicu zbog teže povrede dužnosti advokata iz člana 241 st.2 tačka 10 Statuta AK Srbije i člana 205 st.2 tačka 10 i 14 Statuta AK Niš - navodi se u saopštenju protestnog odbora Advokatske komore Niš.

Predsednica niške Komore ističe da su advokati jedinstveni u svojim zahtevima i protestu, te da je reč o istupima pojedinaca s obzirom na to da AK Niš ima 780 članova, od čega je 380 advokata iz Niša.


Džunić: Ovo je kršenje ustavnog prava

Boban Džunić, advokat i aktuelni predsednik Gradske opštine Palilula kaže da će pred nadležnim državnim organima pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su se, kako ističe, osmelili da krše njegova ustavna prava poput prava na rad i prava na slobodno iznošenje misli.

Rešenje o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom sam dobio zbog izgovorene reči i jer se ne slažem sa prinudnom obustavom rada. Ovo ne postoji ni u jednoj zemlji na svetu da vas prinudno teraju da obustavite rad - ističe Džunić.

Džunić napominje da Komora nema nijedan dokaz, niti se može pozvati na Zakon o advokaturi ili druge zakone, da bi mu na teret stavili da je izvršio težu povredu dužnosti advokata. On podseća da je Vlada Srbije donela Rešenje o obustavi izvršenja Uputstva za postupanje advokata tokom protesta upozorenja sa obustavom rada čime su, kako ističe, uputstva Komore stavljena van snage.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lara knauf

    20:11 // 26. 11. 2014.

    Slušam ovog Đžunića, pa sve milsim da li čovek registruje šta priča. Statutu Komore,advokat se ne može baviti drugom profesijom van advokature.Izborom kao predsednik Opštine ne može dalje biti advok

  • general ruski

    09:22 // 3. 11. 2014.

    Advokati štrajkon više od 59 dana ometaju pravdu i time čine krivično delo iz čl. 336bKZ:
    st.2 ometanjem ostalih advokata koji hoće darade da obavljaju advokatsku službu i to silom i pretnjom.

    • general ruski

      23:25 // 4. 11. 2014.

      od svi koji su ovde ostavili komentar voleo bih da znam koliko advokata ima...., ili su to samo ljudi koji ne vole Džunića zbog partijske pripadnosti... ili mu zavide i ne podnose....

  • Aca

    21:18 // 2. 11. 2014.

    Pa on mora da se dodvori sefovima, pa on je i poceo strajk gladju, strajkovao je jedno 2-3 sata !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: