Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 14. 8. 2014.

| Društvo

Aerodrom dobija neophodnu opremu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aerodrom-exyuaviation.blogspot.jpg
Oprema stiže, a sa njom i putnici?, foto:exyuaviation.blogspot

Prekopotrebne uređaje za sletanje i odleđivanje aviona, koji su uslov svih avio-kompanija koji bi letele sa niškog Aerodroma, obezbediće država do polovine oktobra.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je danas u Nišu da se uslovi koje niški Aerodrom mora da ispuni tiču pre svega postavljanja uređaja za sletanje u uslovima smanjene vidljivosti.

- Traženo je propisivanje određenih procedura koje pomoću postojećih instrumenata mogu da omoguće jedan, kako se zove, neprecizni instrumentarni prilaz i uslov za sletanje. Potrebna su i vozila za odleđivanje aviona, kao i uređaj koji meri vidljivost u uslovima smanjenje vidljivosti  - rekao je Ilić.

ilic Niš prvi grad u kojem je Zoran Ilić prezentovao nacrt novog Zakona o vazdušnom saobraćajuIlić je dodao da je poslednji uređaj već ugovoren i da se očekuje njegova nabavka, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da očekuje da svi neophodni instrumenti budu u Nišu već polovinom oktobra.

Prvi čovek grada kaže da su pregovori sa pojedinim “low cost” kompanijama, koje nije imenovao, već pri kraju i da lepe vesti za niški Aerodrom mogu da stignu već u drugoj polovini septembra.

- Naredne nedelje na Gradskom veću razmatraćemo novi cenovnik Aerodroma. Pregovori su u završnoj fazi i kao što je ministarka (ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović prim. aut.) obećala, evo, i ja dajem obećanje da će se bitne stvari desiti već početkom septembra - rekao je Perišić.

U Nišu je danas održana i prva javna rasprava o nacrtu Zakona o vazdušnom saobraćaju, koji će, kako kaže Perišić, pomoći i niškom Aerodromu da dobije mesto koje mu pripada.

On je naglasio da subvencija neće biti kao ranijih godina, već se Grad okreće “low cost” kompanijama.

- Proces je dugotrajan, ali mi moramo da zainteresujemo klasu koja putuje da leti sa našeg Aerodroma. Pokazalo se da mali aerodromi sa otvaranjem jedne ili dve linije vrlo brzo dobiju šansu da ih imaju nekoliko. Tipičan primer je Aerodrom u Tuzli, koji sada ima dvocifren broj letova - rekao je Perišić.

Podsetimo, zvaničnih komercijalnih letova sa niškog Aerodroma nema od odlaska “Montenegro Erlajnsa” u oktobru prošle godine, a ovo javno preduzeće se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zabrinuti_prolaznik

    14:22 // 15. 8. 2014.

    Uz jeftine karte od maksimalno 60 evra u jednom pravcu, ka CH, S i D, bice putnika sigurno. Cela juzna Srbija sa svojih 600-700 hiljada ljudi uopste nije zanemarljiva.

  • Djoredjevic Djordje

    11:20 // 15. 8. 2014.

    Mnogo smo seljacki grad...ne mogu da shvatim da ima pojedinaca koji smatraju da nam ne treba aerodrom...

  • Zeljko

    09:16 // 15. 8. 2014.

    Bravo PARLICU! Konacno Nis postaje grad.Bice letova za Svajcarsku, Svedsku i Nemacku i karte ce biti oko 100 eur povratne sa taksama i prtljagom i to NIJE puno - ko putuje to zna. Oni drugi su nebitni

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: