Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 21. 8. 2013.

| Društvo

Agencija: Janići nisu u sukobu interesa

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
ljubisa-janic-ACAS.jpg

Između funkcije direktora Filijale Poreske uprave u Nišu i načelnika gradske Uprave za imovinu, koje obavljaju supružnici Slađana i Ljubiša Janić, "ne postoji odnos nadzora, kontrole i zavisnosti", zaključila Agencija za borbu protiv korupcije.

U odgovoru koji je Južnim vestima dostavio Ljubiša Janić, a koji je Agencija na njegov zahtev uputila još 13. novembra prošle godine, konstatovano je da supružnici "nisu u situaciji koja bi predstavljala sukob interesa" i da nema smetnji da "i dalje ostanu na navedenim funkcijama". Ljubiša Janić Ljubiša Janić; arhivska fotografija

Kako su Južne vesti pisale ranije ove nedelje, Slađana Janić postavljena je 1. avgusta ove godine, nakon sprovedenog konkursa, na funkciju direktora niške filijale Poreske uprave.

Podsetimo, o istoj temi Južne vesti su pisale i krajem oktobra prošle godine, kada je konkurs tek bio raspisan. Tada su sagovornici iz vrha gradske vlasti i Poreske uprave, koji su zahtevali anonimnost, upozorili na nedopustivu povezanost pomenute dve funkcije.

- Kada investitor dođe u Niš i zatraži od Grada lokaciju za izgradnju zgrade, fabrike.. glavni sagovornik je načelnik Uprave za imovinu. Procenu vrednosti tog zemljišta čiji je vlasnik Grad često daje upravo Poreska uprava. Nakon toga Uprava za imovinu određuje uslove i raspisuje konkurs. Dakle, sve te stvari radili bi muž i žena.

Ljubiša Janić , visoki funkcioner URS, i tada je odbacio mogućnost bilo kakve korupcije, odnosno povezanosti ingerencija Poreske uprave i Uprave za imovinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slađana mandić

    19:12 // 29. 8. 2013.

    Oni su pogodna porodica za sva vremena,sve partije i za sve dogovore, d0bro je što imamo njih .Šta smo mi to Nišlije zgrešili... Investitori,moraju naći način da im se prilagode SREĆNO

  • Nnad Nenadovic

    13:07 // 24. 8. 2013.

    I tranzicija u Srbiji je odradjena "po zakonu",da nas cak i Evropa podseca, da neka resenja treba preispitati.Agencija za borbu protiv korupcije,imala je kredibilitet,za zivota Verice Barac,sada ne.

  • fidelio

    22:02 // 21. 8. 2013.

    Ne ja sam u sukobu interesa, koji bre sukob koji interes ovo je k r i m i n a l...krađa, lopovluk pred očima ovog jadnog naroda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: