Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 12. 11. 2015.

| Društvo

Agencija: Podržavamo izbor Jovanovića i Sotirovski

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
agencija
Agencija podržava dobitnike Godišnjih nagrada; foto: RTS

Nakon što je gradonačelnik Niša osporio proceduru oko članstva Đokice Jovanovića i Dragane Sotirovski u Lokalnom antikorupcijskom forumu, podrška za nove članove je stigla iz Agencije i Saveta za borbu protiv korupcije.

Oba ova tela, od kojih Savet funkcioniše pri Vladi Srbije, zabrinuta su zbog osporavanja odluka LAF-a od strane gradonačelnika Zorana Perišića.

Kako piše u njihovom saopštenju, i Jovanović i Sotirovski imaju puno pravo da postanu članovi LAF-a.

Agencija i Savet smatraju da se dobitnici nagrade u oblasti borbe protiv korupcije svakako mogu smatrati najpozvanijim da učestvuju u radu jednog antikorupcijskog tela, s obzirom na to da su ličnim primerom već dokazali integritet, građansku i profesionalnu hrabrost i posvećenost očuvanju javnog interesa - stoji u saopštenju.

Podsetimo, komisija sastavljena od predstavnika civilnog sektora, novinara i Agencije za borbu protiv korupcije je oktobra 2013. godine predložila petočlani sastav Lokalnog antikorupcijskog foruma u Nišu, što je Gradsko veće samo potvrdilo mesec dana kasnije.

U međuvremenu su dva člana LAF-a zbog privatnih obaveza podnela ostavke, a krajem septembra ove godine su sociologu Đokici Jovanoviću i novinarki Dragani Sotirovski uručene nagrade za borbu protiv korupcije, čime su oni postali novi članovi LAF-a.

Ipak, nedavno je gradonačelnik Perišić osporio izbor Jovanovića i Sotirovske, tvrdeći da je to "suprotno proceduri", ali nije rekao o kojoj proceduri je reč.

Predstavnici civilnog sektora optužili su gradonačelnika Niša Zorana Perišića da iznošenjem neistina namerno urušava kredibilitet gradskog antikorupcijskog tela (LAF).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojkot

    20:00 // 12. 11. 2015.

    Može gradonačelnik da lupeta šta hoće oko LAF-a
    ali nije dobro što su mnogi mediji bojkotovali ovu press konferenciju LAF-a i BIRODI-ja što može postatimanir za naredni period jer to je ono što je nama medijska privatizacija dala...

  • član SNS a

    17:33 // 12. 11. 2015.

    Što se Perišić sekira ko je član LAF a ako radi pošteno. Možda bi želeo da Guska bude "borac" protiv korupcije na tenderima.

  • Dragan

    16:23 // 12. 11. 2015.

    Pravi ljudi na pravom mestu, imate i moju podrsku i svih ostalih gradjana koji nisu uprljali ruke raznim inkriminisanim radnjama za razliku od korumpiranih politicara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: