Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 31. 3. 2017.

| Društvo

Agencija odbila žalbu Jonića i ponovo zatražila njegovu smenu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
agencija
Agencija ponovo predložila smenu Zorana Jonića; foto: RTS/arhiva

Žalbu na prvostepenu odluku Agencije za borbu protiv korupcije kojom je, zbog sukoba interesa, zatražena smena direktora niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zorana Jonića, odbio je Odbor Agencije i ponovo naložio da se aktuelni direktor “Pčelice” smeni.

Kako piše u dopisu Agencije koji je dostavljen Južnim vestima, žalba Jonića je odbijena kao neosnovana.

Takođe, u ovom antikoruopcijskom nezavisnom organu kažu da su odluku dostavili advokatu direktora “Pčelice” i da će od Upravnog odbora ove ustanove, ponovo tražiti da smeni direktora.

Međutim, kako Južne vesti saznaju, ova odluka je već razmatrana i odbačena na Upravnom odboru “Pčelice”. Jonić neće biti smenjen, a zašto je to tako nismo uspeli da saznamo, jer predsednik Upravnog odbora Ivica Jajac ne odgovara na pozive i poruke novinara.

Podsetimo, Agencija je početkom godine zatražila Jonićevu smenu, jer je utvrđeno da je zapošljavao decu nekadašnjih članova Upravnog odbora “Pčelice”, kao i da je naplatio jubilarnu nagradu od ustanove koju vodi, a nikog nije obavestio da je zastupa na sudu. Takođe, Agenciju nije obavestio o potencijalnom sukobu interesa.

Zbog svega ovoga, kao i zbog toga što je udario učenika dok je bio direktor Osnovne škole “Čegar”, ministar prosvete Mladen Šarčević, nije dao saglasnost Joniću da i u trećem mandatu bude direktor “Pčelice”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djuram

    20:18 // 31. 3. 2017.

    Zasticen je kao i direktor Transfuzije,bezakonje.

  • Винстон

    20:02 // 31. 3. 2017.

    Полако са сменом... Где се журите, суграђани моји, кад се закон и рупе у њему по њиховим мерама кроји? Због нас и наше деце са функције да оде? Па тек је 15 година у томе! А избори у недељу... Зар ви стварно очекујете смену његову? Еее, глупог ли света има... Обрни, окрени - увек добро њима. А разне афере у његовој каријери? Зар то нико од вас не зна да цени?

  • ing M. Radović

    19:26 // 31. 3. 2017.

    E moj Šarčeviću, propustio si mnogo veći cirkus u Domu srednjoškolske omladine Niš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: