Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:58, 28. 5. 2019.

| Društvo

Agencija pokreće postupak u vezi sa neprijavljivanjem imovine direktora niške “Tržnice”

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
goran đorđević
Đorđević nije odgovorio na novinarska pitanja u vezi sa neprijavljivanjem imovine i prihoda; foto: V. M.

Pošto direktor niške Tržnice Goran Đorđević nije prijavio svoju imovinu i prihode Agenciji za borbu protiv korupcije u Zakonom propisanom roku, već tek nakon godinu i po dana od stupanja na funkciju, Agencija će, kaže, pokrenuti neku vrstu istražnog postupka, kako bi se utvrdilo da li je zakasnelom prijavom imovine prekršen Zakon.

goran đorđević Đorđević je tek 5. maja Agenciji dostavio izveštaj, u kojem piše da nema ni stana, ni kola i da prima platu od 75.000 dinaraĐorđević je seo u direktorsku fotelju Tržnice oktobra 2017. Iako je prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije imao rok od 30 dana da svoju imovinu i prihode prijavi, on je to učinio tek 5. maja 2019. godine. Naveo je da prima platu od 75.000 dinara, kao i da nema stan koji se vodi na njegovo ime.

Agenciji je prijavio da nema ni auto, a javnosti je poznato da je nekada bio vlasnik "mercedesa" koji je "nestao" u podmenutnom požaru samo mesec dana nakon što je postao direktor.

U Agenciji kažu da će zbog kašnjenja pokrenuti postupak protiv njega, ali tek pošto provere da li su ispunjeni svi uslovi za takav čin.

Imajući u vidu da imenovani nije u zakonom propisanom roku, u skladu sa Zakonom o Agenciji, podneo Izveštaj po stupanju na javnu funkciju, Agencija će pokrenuti postupak prethodne provere ispunjenosti uslova za pokretanje postupka zbog povrede Zakona o Agenciji - navode u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Zbog čega je tek godinu i po dana od imenovanja na mesto direktora dostavio izveštaj Agenciji, Đorđević nije odgovorio novinarima Južnih vesti.

Od njega je izostao i komentar na potencijalno pokretanje postupka protiv njega.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    19:57 // 29. 5. 2019.

    Šta je hejteri, sve vam smeta i sve znate. Do 12h.mrzite sebe, posle ceo svet.

  • Milan

    09:46 // 29. 5. 2019.

    Goran Djordjevic je samo jos jedan clan vladavine koji je sramota za narod.
    Umesan je i u trznom centru nsa kinezima na vizantijskom bulevaru u Nisu. O tome niko ne pise. Tu se rade ogromne malverzacije!

    • Milan

      19:55 // 29. 5. 2019.

      Šta lupaš, to je izdato pre njega.

  • Akica

    09:44 // 29. 5. 2019.

    Da ima zakona u ovoj zemlji i da se bar imalo postuje ovaj ovde gospodin bi jos pre 5 godina bio u zatvoru! A da zakon sprovode posteni ljudi i politicari takodje ovaj covek nikada ne bi bio na nikakvo rukovodece mesto!

    Jadna si Srbijo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: