Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 20. 2. 2018.

| Društvo

Agencija potvrdila: Dekan DIF-a da se smeni zbog korupcije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
bratić
Bratić ostaje bez funkcije?; foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Nije usvojena žalba dekana Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovana Bratića na prvobitnu preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da bude smenjen sa funkcije zbog korupcije. Zbog toga je, ovog puta, dodaju u Agenciji, doneto pravosnažno rešenje o njegovom razrešenju, po kojem bi trebalo da postupi Savet Fakulteta.

Agencija je protiv Bratića pokrenula postupak, jer je, kako piše u rešenju, sklopio sporazum o saradnji Fakulteta i džudo kluba čiji je osnivač, njegova ćerka je, zahvaljujući njemu, imenovana u Senat niškog Univerziteta čiji je član, a pored toga je bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije predavao i na Fakultetu u Banja Luci.

S obzirom na to da rešenje Agencije još nije stiglo do dekana, u ovoj instituciji kažu da postupak nije okončan, ali da bi nakon prijema rešenja Bratić trebalo da bude smenjen.

Agencija će nakon prijema dokaza o tome da je imenovanom lično uručeno rešenje Odbora Agencije podneti inicijativu za razrešenje funkcionera organu koji ga je izabrao na navedenu javnu funkciju - navode u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Kad dekan primi pravosnažno rešenje Agencije, Savet fakulteta bi trebalo da postupi po njemu.

Podsetimo, marta 2014, Bratić je sklopio sporazum o saradnji Fakulteta sa Univerzitetskim džudo i samba klubom “Kinezis”, čiji je zastupnik i osnivač, kojim je ovom klubu omogućeno korišćenje prostorija i opreme Fakulteta.

Dve godine ranije, na Fakultetu je "za stalno" kao domara zaposlio i trenera ovog kluba Miroslava Miljkovića.

Bratić se, navodi se u rešenju, bez saglasnosti zaposlio i kao profesor na Fakultetu sportskih nauka Panevropskog fakulteta Apeiron u Banja Luci. Zbog svega ovoga, ističu u Agenciji, Bratić je ugrozio poverenje građana u savesno i odgovorno obavljanje funkcije dekana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BJ

    08:57 // 22. 2. 2018.

    Puna podrška profesoru Bratiću. Molim vas novinari Južnih vesti, dođite na fakultet i napravite reportažu o svemu onom pozitivnom što je urađeno na fakultetu od kada je dekan prof. Bratić. Dajte priliku da čujete i drugu stranu.

    • CENTAR

      13:01 // 22. 2. 2018.

      Bratic je institucija u svakom pogledu.Odlican prof. Odlican kolega Odlican dekan. Nama studentima izlazio je u susret za sve sto smo mu se obratili sto je zakonom dozvoljeno. Cuo sam da ima i uglednu porodicu. Pa sta drustvo vise treba od jednog coveka. Kao student 3 god. nista ruzno nisam cuo ni od starijih kolega. Zato trebamo podrzati prave vrednosti.

  • Vikica

    15:58 // 21. 2. 2018.

    Sramota !!! Sve i da je Fakultet pomagao klub,svi ste zaboravili koliko je Kinezis uradio za ovaj grad,koliko je mladih ljudi i dece okupio i koliko su bili uspesni na takmicenjima i svakoga ko se bavi sportom u ovom gradu treba od srca podrzati.O ovom coveku ceo grad ima puna usta hvale ,ali proci ce kao i sve koji ne podrzavaju vlast... Sta je sa Dzunicem prijatelji,a????

  • Buca

    10:18 // 21. 2. 2018.

    Milovana znam jos kad je bio vojno lice.Veoma cestit i posten covek.Bio mi je komsija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: