Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 19. 8. 2014.

| Društvo

Agencija predložila da se Rajčić kazni

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rajcic-*vestionline*.jpg
Dejan Rajčić glasao za svog poslovnog partnera, foto: vesti-online.com

Zbog toga što je kao odbornik glasao da suvlasnik njegove privatne firme postane član niške Komisije za planove, Agencija za borbu protiv korupcije podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Dejana Rajčića (NS).

Kako stoji u obrazloženju Agencije, Rajčić je prekršio članove 27. i 32. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Naime, on je bio dužan da pismenim putem obavesti Skupštinu Grada i Agenciju da postoji sumnja na sukob interesa u slučaju njegovog glasanja kao odbornika za članove Komisije za planove Grada Niša.

Razlog za sukob interesa je činjenica da bio predložen njegov kolega i suvlasnik zajedničke građevinske firme “Plan urban d.o.o” Slobodan Grozdanović.

Kako piše na sajtu Agencije za privredne registre, Rajčić je sa Grozdanovićm i Draganom Perićem 2011. godine osnovao privatnu firmu "za arhitektonsku delatnost i inžinjering".

Pošto, pre glasanja, nije prijavio da su Grozdanović i on poslovni partneri Agencija za borbu protiv korupcije mu je izrekla meru javnog objavljivanja povrede odredbe zakona, na šta se on žalio.

Ipak, njegova žalba nije usvojena već je Agencija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Rajčića.

resenje Konačna odluka Agencije za borbu protiv korupcijeOvaj sukob interesa Agenciji za borbu protiv korupcije prijavili su odbornici Demokratske stranke iz Niša, još sredinom prošle godine, a konačna odluka Agencije upućena je svim stranama u januaru 2014.

Dejan Rajčić je dugogodišnji član Nove Srbije. Posle demokratskih promena, od 2000. do 2004. godine bio je član Izvršnog odbora grada. Od 2004. do 2006. bio je zamenik gradonačelnika Niša Smiljka Kostića.

U tri mandata je bio narodni poslanik, 2004, 2007 i 2012. godine. Polovinom jula ove godine postavljen je za savetnika ministra bez portfelja Velimira Ilića.

Opširniju biografiju pogledajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Nikolic

    21:07 // 18. 7. 2016.

    Ljudi,Rajčić je od njegovog dolaska u Niš, sam sebi leb zarađivao...Studirao građevinu,radio u isto vreme, držeći prodavnicu kafe na velikoj pijaci. Sam se izborio za sve što je uspeo. Kasnije završio i Pravni fakultet, postao političar, osnovao bend, pomaže onima kojima je potrebna pomoć. Ljude koji se bore sami kroz život treba pružiti podršku, a ne pokopati.

  • Obican gradjanin

    23:05 // 19. 8. 2014.

    Ovaj je dok je bio pom. gradonacelnika govorio da je "pohadjao" gradjevinski fakultet a potpisivao se sa dipl.inz.gradj. i govorio da je "slucajno" pogresio. Pravnik a zloupotrebljava sl.polozaj.Bruka

  • vuk

    22:56 // 19. 8. 2014.

    sns priča demagogiju.Sa jedne strane hoće da smanjuju penzije radi uštede,a sa druge strane ‚udomljavaju‚političke savetnike u vladi.
    Narodna:‚Pametnom savet ne treba,a budalu ne vredi ni savetovati.‚

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: