Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 22. 3. 2018.

| Društvo

Agencija upozorila direktora RPK u Leskovcu zbog nepotizma i gomilanja funkcija

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
goran jovic
Jović opomenut da je prekršio zakon, foto: B. A.

Zbog toga što je istovremeno obavljao poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu i bio zamenik predsednika Skupštine opštine Lebane, kao i odbornik u lokalnom parlamentu gde je učestvovao u radu i donošenju rešenja kojim su poslove u javnim ustanovama dobili njegovi bliski srodnici, Agencija za borbu protiv korupcije donela je pravosnažno rešenje kojim se Goran Jović upozorava da je povredio zakon.

Jović je, navodi se u rešenju Agencije, od 30. maja 2016. do 8. juna 2017. godine učestvovao na sednicama kada su doneta rešenja kojim je njegov zet Ivan Bogdanović izabran za zamenika predsednika opštine Lebane, njegova supruga Slađana Jović imenovana za člana Upravnog odbora Doma zdravlja, snaha Jasmina Jović postala član Upravnog odbora dečijeg vrtića Dečja radost, a njegov brat Bojan Jović prvo imenovan za v.d. direktora, a potom i za direktora Turističke organizacije.

Agencija je, stoji u izveštaju, utvrdila rodbinsku povezanost ovih osoba sa Jovićem, te je on bio u situaciji sukoba interesa, o čemu je trebalo da obavesti Agenciju, ako već u vršenju javne dužnosti nije mogao da izbegne stvaranje odnosa zavisnosti. resenje Foto: Agencija za borbu protiv korupcije

Imenovani je, kao funkcioner, pre svega bio dužan da izbegne sukob interesa, a kada je već učestvovao u radu i podnošenju rešenja, bio je dužan da o sukobu interesa pismeno obavesti Agenciju, što nije učinio i zbog čega mu se izriče mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona - stoji u izveštaju.

Jović takođe Agenciju nije obavestio da je, pri stupanju na funkciju u lokalnom parlamentu u Lebanu, obavljao i poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu, čime je povredio Zakon koji jasno nalaže da funkcioner u roku od 15 dana od stupanja na dužnost mora obavetiti Agenciju o obavljanju drugog posla.

Izjašnjavajući se na obaveštenje o pokretanju postupka, kako piše u izveštaju, Jović je naveo da su članovi školskih, upravnih i izvršnih odbora imenovani legalnim putem jer je za njih glasala većina odbornika, a da njegov glas nije bio odlučujući, niti je on bio samostalni predlagač.

Zbog svojih poslovnih obaveza podneo sam ostavku na javnu funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine Lebane i sa nje sam razrešen. Kao funkcioner nisam imao nameru da postupam u suprotnosti sa Zakonom, kao ni da povredim Zakon o Agenciji - stoji u izveštaju.

Pored ovoga, Jović je naveo i da njegova žena i snaha nisu primale novčanu nadoknadu za rad u odborima, ali je Agencija ocenila da oni ne utiču na donošenje drugačije odluke.

Iz Agencije dodaju da su meru upozorenja izrekli Joviću jer mu je mandat zamenika predsednika Skupštine opštine, odnosno odbornika istekao, a posao u Regionalnoj komori nije ugrožavao neprostrasno vršenje javne funkcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NOS MU RASTE

    12:20 // 22. 3. 2018.

    Njega upozorava a drugima dele naredbe o momentalnim ostavkama. Koji su to dvostruki arsini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: