Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 28. 4. 2014.

| Društvo

“Air Serbia” nije zainteresovana za letove iz Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
air-serbia-cc.jpg
Avioni "Air Serbia" neće skoro na niški Aerodrom; foto: Dejan Milinković/Wikipedia

I pored najava gradonačelnika Niša Zorana Perišića da će možda biti uspostvljena avio-linija Niš-Beograd, u kompaniji “Air Serbia” kažu da, u ovom trenutku, ne planiraju letove iz Niša.

Ovakav odgovor je iz srpske nacionalne avio-kompanije stigao Nišliji Andriji Pavloviću, osnivaču Fejsbuk stranice “Low Cost airlines fly from Nis Airport” i pokretaču “online” peticije za niskotarifne letove iz Niša.

odgovor Odgovor kompanije "Air Serbia"Pavlović je postavio direktoru “Air Serbia” Danetu Kondiću pitanje da li se planira aktiviranje niškog Aerodroma. U odgovoru, koji je potpisala šefica koorporativnih poslova Maja Gedošev, stoji da to “nisu trenutni prioriteti”.

- Trenutno smo skoncentrisani na letove iz i ka Beogradu i trudimo se da povežemo region. U ovom trenutku nemamo planove za otvaranje letova na niškom Aerodromu, ukoliko se situacija promeni, bićemo slobodni da vas direktno informišemo - napisala je Gedošev u svom odgovoru.

Za Pavlovića ovaj odgovor nije iznenađenje i, kako kaže, takvo ponašanje nacionalnog avio-prevoznika datira još od 2009. godine i poslednje direktne JAT-ove linije ka Cirihu.

- Za ovakvo indolentno ponašanje odgovornost najviše snosi država koja svojim postupcima još više degradira jug Srbije, umesto da ga razvija i što više osnažuje. Sa druge strane, očigledno da ni naša lokalna vlast nema tih kapaciteta da kaže: “Dosta je, ljudi, više, pa i mi finansiramo tu našu, nazovi nacionalnu avio-kompaniju!” - kaže Pavlović.

Do sada je “online” peticiju za niskotarifne letove iz Niša potpisalo blizu 6.000 ljudi. Ona je prosleđena brojnim “low cost” kompanijama, a iz nekih od njih, poput “Jet2”, “Germanie”, “Transavie” i “RyanAir-a”, odgovorili su da će razmotriti mogućnost da lete iz Niša.

Podsetimo, gradonačelnik Niša je još u oktobru prošle godine, kada je već bilo jasno da Niš ostaje bez letova zbog gašenja linije Montenegro Erlajnsa, rekao da pregovara sa kompanijom “Air Serbia” o liniji Niš-Beograd, ali od toga, za sada, nema ništa.


odgovor Odgovor JAT-a u septembru 2012. godineKao nekad

Odgovor koji je “Air Serbia” uputila Andriji Pavloviću sličan je odgovoru koji je pre 2 godine iz JAT-a stigao dopisniku RTS-a iz Niša Dejanu Tasiću.

Sada nema interesovanja, a tada, kako je pisalo u mejlu, nije bilo dovoljno aviona.

- Blizina beogradskog i niškog aerodroma, ali i rekordno povećanje broja putnika protekle dve godine, zbog čega JAT mora da angažuje sve svoje avione na poletanjima i sletanjima u beogradsku vazdušnu luku, glavni su razlog zašto JAT trenutno ne koristi niški Aerodrom - pisalo je u odgovoru JAT-a iz septembra 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lav

    20:40 // 4. 5. 2014.

    Ja vec par godina letim iz SAD za Sofiju jer mi je karta jeftinija, konekcija bolja i blize mi je od BG-a. Nišu trebaju mali avioni 45-70 mesta koji bi uvek mogli da se napune. Kraj price

  • Baki

    18:59 // 2. 5. 2014.

    Ja zivim u Cirihu i uvek letim Swiss avionom,inace sam SA juga zemlje.Moja generacija leti samo Swiss avionima do Beograd.Nikad air serbia zbog ovih stvari.Nezelim da letim SA njima zato sto izbegavaj

  • Nenad Rad

    23:32 // 30. 4. 2014.

    Stvarno razumna odluka AirSerbije..Mislim da bi bila velika greska da lete iz Nisa posto ni jedna kompanija do sada nije mogla da napravi profit.I pored niskih cena nije bilo putnika.

    • Zorica Jordacevic

      10:47 // 10. 5. 2014.

      Mozda Nislije ne bi mogli da putuju zbog cena ali ima mnogo ljudi sa juga Srbije koji su u inostranstvu i koji bi rado dolazili, pa i cesce, kada bi mogli da lete do Nisa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: