Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 14. 4. 2022.

| Društvo

Akademija, žurka, muzička i kulinarska takmičenja tokom "Borinih dana" u niškoj Gimnaziji

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Bora Stankovic Nis
Borina nedelja u Gimnaziji; foto: V. Keser

Svečanom akademijom koju je otvorio akademik Matija Bećković, igrama bez granica, turnirom drugim učeničkim prezentacijama, Gimnazija “Bora Stanković” ove nedelje obeležava tradicionalne "Borine dane". Poslednjeg dana, u petak, 15. aprila, učenici će se takmičiti i u spremanju posne hrane.

Gimnazijalci su se umorili od onlajn nastave i jedva dočekali da na tradicionalan način, uz goste u školi, obeleže svoje “Borine dane”.

Zanimljiva i sadržajem bogata nedelja koja je pred nama započela je svečanim otvaranjem čiji je gost bio uvaženi akademik i svima dobro poznati pesnik Matija Bećković. Otvaranju su prusustvovale i druge ugledne zvanice koje su svojim zalaganjem i trudom zadužile kako Gimnaziju ''Bora Stanković'', tako i samu Srbiju. Iz tog razloga našem akademiku Matiji Bećkoviću i prof. Borislavu Kamenovu bila je uručena Povelja Gimnazije ''Bora Stanković'' za doprinos Srbiji, dok su drugim zaslužnim gostima uručene Zahvalnice – navode u saopštenju.

Nakon svečanog dela, naredni dani je bili su posvećeni nauci i jezicima, igrama bez granica, maskembalu.

Četvrtak je dan posvećen muzici. Učenici Gimnazije ''Bora Stanković'' imaće jedinstvenu priliku da gledaju nastupe svojih drugara na Boroviziji, manifestaciji koja pokazuje šaroliki muzički talenat učenika škole. Pesme se izvode na stranim jezicima. Pored muzičkog programa đake očekuje i turnir u basketu, kao i žurka u sali škole – dodaju u saopštenju.

Poslednjeg dana učenici će spremati posnu hranu i takmičiti se u kulinarskim sposobnostima.

Tokom ovog dana biće proglašeni profesor i profesorka godine po izboru učenika, kao i pobednik/ca literarnog konkursa ,,Borino pero''. Takmičari u ekipnim i pojedinačnim sportovima takođe će biti nagrađeni. Borini dani biće završeni onako kako su i počeli – sećanjem. U čast nedavno preminulog pisca Milovana Vitezovića, kao svojevrsni omaž, biće izvedena učenička predstava ,,Lajanje na zvezde'' – ističu u saopštenju.

Gimnazija "Bora Stanković" osnovana je 1. septembra 1969. godine odlukom Skupštine opštine, donetoj na zajedničkoj sednici Opštinskog veća i Veća društvenih delatnosti. Gimnazija je u svom sastavu imala 26 odeljenja, četrdesetak nastavnika i oko 900 učenika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: