Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 9. 9. 2017.

| Društvo

Akcija "Čepom do osmeha" pomogla još jednoj devojčici iz Niša

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Čepom do osmeha
Foto: Bojana Antić / Južne vesti

Novcem prikupljenim od prodaje plastičnih čepova u akciji koju organizuje udruženje “Čepom do osmeha”, maloj Nedi Jovanović iz Niša, koja boluje od cerebralne paralize i mikrocefalije, nabavljena su stolica za kupanje i nova dečja invalidska kolica.

Neda je osamnaesto dete kom je Udruženje poklonilo pomogalo, kako bi joj se, po rečima predsednice udruženja “Čepom do osmeha” Vanje Petković, olakšala svakodnevnica. Ona je dodala da je za kupovinu pomagala za Nedu bilo potrebno 4 tone čepova, a da su do sada sakupili 100 tona i pomogli deci kojoj je to najpotrebnije.

Suština ove akcije je da se ujedinimo, da kroz ekologiju i zaštitu životne sredine, da kroz učenje dece od malih nogu da imaju empatiju i prihvataju decu sa invaliditetom, pomognemo jedni drugima - kaže Petković.

Humanitarna i ekološka organizacija iz Novog Sada, koja postoji već 5 godina, ima svoje koordinatore i u Aleksincu, Beogradu i Pančevu, a koordinarka iz Niša Jelena Mitić Trajković pozvala je sve sugrađane da se pridruže akciji i pomognu deci sa posebnim potrebama i deci sa invaliditetom.

Čepom do osmeha Nastavak uspešne akcije; Foto: Bojana Antić / Južne vestiAkciji sakupljanja čepova pridružio se i Grad, sa kojim organizacija ima potpisan Memorandum o saradnji. Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur napomenuo je da "svaka odgovorna vlast ima obavezu da podrži akciju u kojoj se promoviše humanost, dobrota i solidarnost".

Vrednost ove akcije mnogo je veća od materijalne vrednosti. Ona se ogleda u promociji dobrote u ovom društvu, u aktiviranju potencijala u čitavom društvu i u jačanju svesti da treba da pomažemo drugim ljudima - rekao je Banđur.

Prikupljaju se plastični čepovi od mleka, jogurta, sokova, vode, piva, sredstava za kućnu i ličnu higijenu, koji se dalje odvoze u reciklažni centar, a od prikupljenog novca se kupuju pomagala.

Sa roditeljima se, prema rečima predsednice Udruženja, potpisuje ugovor o donaciji čime se garantuje da je pomoć otišla na pravo mesto i u prave ruke.

O tome kome će pomagala biti poklonjena odlučuje se na konkursu, a Nišlije su se ovoj akciji pridružile maja 2015. godine i od tada pomogli mnogim mališanima širom Srbije.


Spisak punktova u Nišu:

- Gradsko udruženje dečije i cerebralne paralize - Knjaževačka 2a
- OŠ "Kole Rašić", Vase Čarapića 8b
- OŠ "Vuk Karadžić", Beogradska 2
- OŠ "Ivo Andrić", Branko Bjegović
- Prirodno-matematički fakultet, Višegradska 33, Departman za biologiju i ekologiju
- OŠ "Sveti Sava", Garsije Lorke bb
- Centar za nuklearnu medicinu Kliničkog centra Niš, Bulevar dr Zorana Đinđića 48
- Vrtići predškolske ustanove "Pčelica"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    12:18 // 11. 9. 2017.

    U svom okruzenju, jedna sam od retkih koja skida cepove i sakuplja ih. Na pomen drugima da rade isto to, nailazim na empatiju. Srecna sam kada cujem informaciju da je neciji tezak zivot za truncicu olaksan na ovaj nacin, ali i nesrecna sto znam da je ovo rezultat angazovanja samo sacice ljudi. Sta je sa ostalima, sta nam se to dogodilo pa smo postali toliko surovi i sebicni??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: