Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 12. 2. 2020.

| Društvo

Akcija NURDOR-a "Zagrli snažno" 15. februara i na jugu Srbije

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
NURDOR
Akcija je u centru Niša, Leskovca, Vranja, Pirota i Prokuplja od 12 do 14 sati; foto: FB Nurdor Srbija

Svetski dan dece obolele od raka i ovog 15. februara NURDOR će obeležiti na centralnim trgovima u više od 30 gradova, a pod sloganom "Zagrli snažno" okupiće se u podne i građani Niša, Leskovca, Vranja, Pirota i Prokuplja. Zbog nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe i ove godine aktivisti neće puštati balone, ali pozivaju ljude da tog dana ne štede ruke za grljenje.

"Mnogo je važno da zagrliš snažno" poruka je Nacionalnog udruženja dece obolele od raka (NURDOR) povodom obeležavanja 15. februara, dana kada se svake godine okupljanjem pruža podrška deci oboleloj od malignih bolesti.

Akcija će u subotu biti održana u centru Niša, Leskovca, Pirota, Vranja i Prokuplja od 12 do 14 sati.

Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove kao i prošle godine nećemo puštati balone podrške. Tačno u 13 časova, pod sloganom Zagrli snažno!, simbolično će mladi izlečeni od raka poslati jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka - poručuju iz NURDOR-a.

Osim podrške mališanima koji se leče od raka, prikupljaće se i donacije za novu Roditeljsku kuću, za koju kažu da je jedan od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od osnivanja, a koja će trajno rešiti problem smeštaja dece i njihove porodice, koji zbog lečenja moraju duže da borave u Beogradu.

S obzirom da smo za sve ove godine upravo od njih naučili koliko je važan zagrljaj, kao simbol podrške i ljubavi i koliko može pomoći onda kada nam je potreban - odlučili smo da na njihov dan ne štedimo ruke i da pretvorimo celu Srbiju u mesto za grljenje! Raširene ruke i otvoreno srce su sve što nam treba da bi svet na trenutak bio bolje mesto - ističu.

Podsetimo, NURDOR godinama obeležava Svetski dan dece obolele od raka u mnogim srpskim gradovima, a ističu da uz pomoć prijatelja i donatora unapređuju sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji. U njihovoj prošlogodišnjoj akciji "Pruži korak" učestvovalo je više od 560.000 ljudi i 60 donatora i tako je obezbeđeno pola miliona evra za Roditeljsku kuću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    10:11 // 12. 2. 2020.

    svaka čast to treba svi da se uključe deca su naše najveće bogatstvo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: