Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 20. 9. 2020.

| Društvo

Akcija Rotarakta - zaštitne maske za 1.000 učenika u 7 niških škola

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
rorarakt
Maske za đake, donacija; Foto: Rotarakt

Podelom zaštitnih maski učenicima sedam niških osnovnih škola uspešno je okončana humanitarna akcija “Za bezbrižno školovanje“ koju je organizovao i sproveo Rotarakt klub “Niš Mediana“. Prikupljeno je 1.567 platnenih perivih maski za višekratnu upotrebu i 1.778 hirurških maski za jednokratnu upotrebu, a ukupna vrednost donacija je više od 160.000 dinara.

Kao rezulat, a u skladu sa željama donatora, skoro hiljadu učenika dobilo je paketiće sa zaštitinim maskama što su u školama ocenili kao izuzetno važnu donaciju jer se, kako navode iz Rotarakta, pomaže učenicima iz porodica sa nižim socioekonomskim statusom, a sa druge strane se pomaže i školama da učenici mogu nesmetano da idu u školu i prate nastavu.

U skladu sa podacima dobijenim od načelnika Školske uprave, kao i željama donatora, maske su podeljene učenicima uglavnom nižih razreda iz osnovnih škola: "Ivan Goran Kovačić", "Branko Miljković", "Karađorđe", "Miroslav Mika Antić", "Dr Zoran Đinđić", "Sreten Mladenović Mika" i "Ivo Andrić".

Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji Aster tekstil, koja je sašila i donirala veliki broj maski za višekratnu upotrebu, kao i Ivanu Cvetanoviću, koji je donaciju namenio školi koju je i sam pohađao. Zahvaljujemo se i apotekama Dona, firmama Biotonik i Pleteks, Rotari klubu Niš Medijana, kao i svim individualnim donatorima koji su omogućili da ova humanitarna akcija bude uspešno sprovedena i da se na taj način pomogne učenicima ali i promovišu preventivne mere – saopštavaju organizatori.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, donacije su uručene direktorima ili upravama škola, a oni će ih dalje distribuirati učenicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lenka

    15:16 // 21. 9. 2020.

    Naravno da treba podržati svaku humanitarnu akciju pogotovu ako organizuju mladi i perspektivni ljudi ali bitno je svakako edukovati te mlade ljude kako da doprinesu jačanju kolektivnog imuniteta,odnosno u iste te škole obezbediti fotokatalitičke prečišćivače vazduha,pa kada su već dobili maske da dobiju i čist vazduh koji će preko tih maski i udisati.

  • Dd

    07:01 // 21. 9. 2020.

    Metle će sami da kupimo...

  • BATA

    23:27 // 20. 9. 2020.

    Maske?Ma stvarno pravi poklon od kluba sa globalistickim predznakom,klub koji podrzava novu normalnost.Da ste decu odveli na izlet,u prirodu,da ste ih edukovali kako da jacaju imunitet vi im maske darujete da ih zastitite od obicne prehlade.Znaju rotarijanci da maske nisu proizvod koji cuva zdravlje vec proizvod koji radi suprotno.Blamaža.

    • profesor

      01:31 // 21. 9. 2020.

      ma sve bolesti su prevare, a sve to da bi nam farmaceuti uzeli pare. Reci ne medicini i cepaj u šumu. Baci i telefon, da te ne prati ciJa. živeli

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: